Ei liian makea suklaakakku

IMG_6173

Tuli tarvetta suklaakakulle. Oli nääs vähän mälsä päivä töissä. Olin syönyt jääkaapista loput haukipullat, joten pientä hyvittelypainettakin oli ilmassa. Ja ilmasta apropoo, niitäkin oli pidellyt, mutta tuulet kääntyi ja kolea matalanrintama painoi päälle. Yksinkertaisesti: teki mieli leipoa suklaakakkua.

Yritin googlata ”ei liian makea suklaakakku”, mutta ei tullut täysiä hittejä. Jostain viidennen osuman kohdalta löysin kuitenkin Death By Chocolate -kakun ohjeen, jota sovelsin mätsäämään varastossa oleviin raaka-aineisiin. Mulla on sellainen minivuoka (halkaisija 15 cm), tästä tuli just hyvä siihen. Normivuokaan menisi kai kaksinkertainen versio.

Pohja

120 g tummaa suklaata
75 g voita
2 kananmunaa
1 dl tummaa muscovado-sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
pieni hyppysellinen suolaa
2 rkl creme fraichea

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa kananmunat, sokeri ja suola löysäksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaako, leivinjauhe ja vanilja. Lisää kuivat aineet ja suklaa-voi-sula vaahdon sekaan parissa erässä välillä lastalla nostellen. Lisää creme fraiche ja nostele lastalla sekaisin. Voitele vuoka, kippaa aineet vuokaan ja laita uuniin 180 asteeseen 30 minuutiksi. Nosta jäähtymään, pidä jääkaapissa vaikka yön yli.

Kuorrute

0,75 dl kuohukermaa
1 rkl tummaa muscovadoa
50 g tummaa suklaata
pieni hyppysellinen suolaa

Kiehuttele kermaa ja muscovadoa kattilassa muutama minuutti niin, että seos karamellisoituu. Lisää suklaa murusteltuna ja anna sulaa sekaan. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele vihreällä oksalla tai syötävällä kukalla.

Viime aikoina mitkään mutakakut tai täytetyt suklaakakut eivät ole napanneet, joten tästä tuli aika jees – ei mitään mähnää mutta kuitenkin täyteläistä. Tähän sopisi varmaan vadelmat tai maltillisesti maustettu kermavaahto. Mutta ihan hyvää se oli sellaisenaankin.