Paras pesto

Nyt on nimittäin hyvä pesto! Ohje on mukailtu Glorian Ruoka & Viinistä, tarjosin sitä alunperin lammaspurilaisten kanssa, mutta siitäpä sukeutui myös seuraavalle päivälle oikein mainio pastan höyste. Vatsa ei nykyisin oikein tykkää vehnäpastasta, mutta tämä töhnä peitti alleen linssipastan hassun suutuntuman. Söin tätä kerran jopa aamupalaksi!

1 dl cashew-pähkinöitä naturel
100 g fetajuustoa
1 tuuhea puska minttua
1 dl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu

Esirouhi cashew-pähkinät veitsen avulla leikkuulaudalla. Kaada kaikki ainekset astiaan ja surauta sauvasekoittimella. Anna tahnan vetäytyä hetken, niin mintun maku pääsee oikeuksiinsa. Valmista!

Jos tarjota pestoa pastan kanssa, niin ainakin penne-pasta toimii: Jätä vähän suolaista keitinvettä kypsän pastan sekaan ja sekoita pasta ja pesto. Tarjoile kirsikkatomaattien ja rucolan tai ruohosipulin kanssa.