Pukin tuomat luistinkassit

Hyväntekeväisyyskasseja surautellessani olin jo tekemässä muuan norsu- ja pupupainatuksesta myyntiin meneviä kasseja. Kangaspaloja mallaillessani mieleeni tuli kuitenkin kaivaa vielä tilkkulaatikkoa, josko löytäisin samaan sarjaan kuuluvan kirahvin kuvan – ja löytyihän se!

Näistä kuvista olen vuosien varrella tehnyt kummitytölleni ja hänen kaksoissiskolleen ensin yhdet paidat. Paidat oli niin tykätyt, että niiden jäätyä pieniksi tein yleisön pyynnöstä vielä uusintaversiot, ja sillä kertaa myös pikkusisko sai omansa.

Nyt mimmit ovat jo reippaita koululaisia ja partiolaisia, joten surautin heille hyväntekeväisyyskassien kaavoilla nostalgiabägit, joissa he voivat roudata luistimia, partsavermeitä tai mitä nyt roudaavatkaan. Tyttöjen äidin kanssa roudasimme 20 vuotta sitten partsakamoja Pirkka-harjoituskassissa (K-kaupan muovikassi), joten tytöstä polvi paranee – näillä kelpaa roudata viikoittaiset partsakamat laumailtaan.