Kirjoittajasta ja blogista

Olen Katri Junna, Huippuhomma-blogin kirjoittaja. WP_20140502_011

Tykkään tehdä asioita, ja minusta on kivaa saada jotain aikaiseksi. Värkkään, virkkaan ja viihdyn kerrostalossa ja kaupungissa. En ole mikään yhden asian nainen. Pidän projekteista ja palasten loksauttelusta paikoilleen. Valittaminen, syyllisten etsintä ja liiallinen analysointi aiheuttavat minulle allergisia reaktioita. Viihdyn kadun valoisalla puolella.

Huippuhomma on henkilökohtainen Strömsöni, joka on omistettu tärkeäksi kokemilleni tekemisille. Tässä pikainen esittely blogin aihepiireihin sekä minun filosofiaani aiheiden tiimoilta:

  • Askartelu – Käsillä tekeminen rentouttaa ja askartelu tuottaa aina jonkin käsin kosketeltavan lopputuloksen. Jos voi tuottaa jollekin toiselle iloa, niin vielä parempi. Tee tarpeeseen, älä turhuuteen.
  • Ape – Arkiruuasta ei tingitä. Joka päivä kaksi kunnon ateriaa plus aamiainen ja välipalat. Hyvähiilarista, aidoista aineksista, suurpiirteistä, ei mitään piiperrystä.
  • Aktiviteetit – Liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä, yhteensä viisi tuntia viikossa. Tapahtumia, konsertteja, näyttelyitä ja matkoja hyvässä seurassa, jotta mieli pysyy virkeänä.
  • Asuminen – Asunto ja asuminen on normi-ihmisen isoin investointi, joten kämpästä täytyy pitää huolta. Ei se mitään, jos olkkarin pöydällä lojuu lehtiä, mutta se on kurjaa, jos lattiakaivo ei vedä tai tavaraa on kroonisesti liikaa väärissä paikoissa.
  • Asiakkaana – Suomessa on laiska asiakaspalvelukulttuuri, joten haluan kantaa korteni kekoon sen aktivoimiseksi. Ruusuja ja hyviä kokemuksia ilo jakaa, risujen on oltava rakentavia ja ratkaisukeskeisiä.

Huippuhomma syntyi vuonna 2006 Otaniemessä diplomityötä vääntäessä. Diplomityöni käsitteli itsestään tiivistyvien betonien lisäaineita, joten oli aika selvää, että tarvitsin jonkin henkireiän betonimöhkäleiden pakastamisen, suihkuttelun ja rapsuttelun oheen. Sittemmin olen päätynyt työelämässä softa-alalle, mutta Huippuhomma on kulkenut mukanani kaikki nämä vuodet. Matkan varrella minulla on ollut muitakin blogiprojekteja, kuten Uuden mustan asumisesta ja rakentamisesta kertova As Oy Betonilähiö sekä suomalaista elämää ja ilmiöitä käsittelevä Nut Island’s Peace.

Tavoitat minut sähköpostitse osoitteesta katri.junna(ät)gmail.com.