Loputkin tärpit Tallinnaan

DSCN2797

Tässä vielä pari lisävinkkiä Tallinnaan. Olishan siellä vielä paljon muutakin, mutta näistä nyt ainakin pystyy kasaamaan jonkinmoisen maantieteellisesti loogisen kokonaisuuden.

Lentosatama, Lennusadam. Todella hyvä museo Patarein naapuritontilla. Sopii lapsiperheillekin ja suosittelen myös, vaikkei laivat, sukellusveneet ja vesitasot niin kiinnostaisikaan. Hieno rakennus ja hyvin rakennetut näyttelyt. Museolla on myös minusta erittäin onnistunut logo, ostaisin tuollaisen kelta-mustan t-paidan anytime.

DSCN2879

Moskovan olympialaisten soutustadion. Patarein ja nykysataman välissä töröttävä kolossaalinen neuvostoarkkitehtuurin helmi. Ei pääsymaksua, ei opasteita. Jos tykkäät valokuvata betonia, geometriaa, graffitteja ja mittakaavaa, tai muuten vaan nautit auringosta ja portaista, niin tämä on sinun paikkasi.

Ravintola Ö, Mere Pst 6E. Monena vuonna Viron parhaaksi ravintolaksi nimetty, tai ainakin kärkikastissa. Maistelumenu yllättää positiivisesti. Hintavahko, muttei niin tyyris kuin suomalaiset fine dining -paikat.

Ravintola Pegasus, Harju 1. Ei mitään turistimenuja vaan modernia eestiläistä. Erinomainen hinta-laatusuhde. Kiva sisustus. Tyrnivanukas mansikkasorbetilla oli pitkään aikaan paras syömäni jälkiruoka. Vahva suositus!

DSCN2777

Pegasuksen tyrniunelma

Ravintola Manna La Roosa, Vana-Viru 15. Överisti sisustettu, pin-up-/burleski-tyyliin rymsteerattu ruokaravintola, jossa on jos jonkinlaista häppeninkiä ja säpinää. Ruoka oli hyvää, vaikkakin ehkä aavistuksen liian krumeluurista minun makuuni. Drinkit näyttivät kadehdittavan herkullisilta. Varsin kohtuulliset hinnat.

DSCN2766

Manna La Roosan possu-hummus-chorizo-annos