Pientä pintaremonttia: olkkarin taulukisko

Kun viime lokakuussa muutimme tähän kämppään, ei remontin tarve ollut suuri. Purimme yhden väliseinän ja siinäpä se sitten oikeastaan olikin. Sovimme, että kaikenlaiset maalaus-, tapetointi- ynnä muut pienet tuunaukset teemme sitten ajan kanssa, kunhan visio vähän kehittyy asumisen myötä.

Kevään mittaan kävi hyvin selväksi, että olohuoneen seinällekin täytyy saada taulukisko. Tämä nyt ei ollut mitään huikeaa kypsyttelyä ja sisustusvisiota vaativa oivallus, vaan kyse oli ihan puhtaasti vaivalloisen asian lykkäämisestä viitseliäämpiin aikoihin. Seinään käsiksi pääseminen nääs vaati telkkaritason, sohvan, sohvapöydän, lampun ja kirjahyllyn siirtämistä. Mutta mitäs sitä ihminen sadepäivänä lomallaan muutakaan tekisi kuin siirtelisi mööpeleitä.

Päivän verran siihen meni, mutta hyvä että tuli tehtyä! Olkkarista tuli jotenkin paljon tasapainoisempi ja tuntuu kuin huonekorkeutta olisi tullut lisää parikymmentä senttiä. Ja parastahan tuossa taulukiskossa on muunneltavuus: jos juuri nyt huvittaa pitää tuollaisia tauluja tuossa kohtaa, niin joululomalla voi huoletta vaihtaa ripustusta ilman, että tarvitsee väistellä vanhoja ruuvien paikkoja.

IMG_7078

Seinä itsessään on nyt melko musta-valkoinen ja se näyttää kuvassa ehkä vähän kalsealtakin, mutta tosielämässä olkkari, keittiö ja eteinen ovat yhtä avaraa tilaa, ja väriä ympärille tuo erityisesti punainen keittiö. Eli ei tässä nyt ihan vielä asuntomessutalojen valko-harmaalle linjalle kokonaan livetä.