Prinssileivokset

Ei tullut Carl Philipistä mulle lankoa. Ei sillä, hän olisi ollutkin vasta plan B, Prinssi Harryllehän tätä paikkaa meidän suvussa on ensisijaisesti pedattu. Ja tosi herttainenhan toi Sofia on. Että grattis ny nuoripari siellä lahden takana.

Näissä häissä kisakatsomo ei ollut yhtä intensiivinen kuin Vickanin juhlissa, mutta kyllähän prinssihäätkin oman snäkin ansaitsee. Prinsessakakut ja -leivokset on niin nähty ja tosi äkkimakeita, joten meidän katsomossa herkuteltiin kookospalloilla. Pienen ideointikeskustelun perusteella nääs 100% taloutemme jäsenistä mielsivät kaakaoiset kookospallot (tai kookossikarit) ja lapsuuden Tukholman-reissut toisiinsa, joten tarjoilun ja teeman yhteys tuli siis vahvistettua. Ja vielä kun ulkoiselta olemukseltaankin kookospallot ovat tummia ja jotenkin parrakkaan näköisiä, niin tässähän on kertakaikkisen täydellisestä prinssileivoksesta kyse.

IMG_7028

Bongasin ohjeen alunperin vegaanisesta Keidas-blogista, kun googlailin sellaisten suklaapallojen ohjetta, jossa olisi muutakin kuin voita, sokeria, kaakaota ja kaurahiutaleita. Näistä tulikin parempia kuin pelkistä kaurasuklaapalleroista:

75 g kylmäpuristettua kookosöljyä
50 g voita (sulaa)
3,5 dl kaurahiutaleita
1,25 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,25 dl vahvaa kahvia
50 g kookoshiutaleita
+ toinen mokoma kookoshiutaleita pallojen pintakuorrutukseksi

Sotke ainekset. Pyörittele palloiksi. Pyöräytä pallot vielä kookoshiutaleissa. Hyydytä vähintään tunnin ajan jääkaapissa. Lätt och läckert!