Pinaattipaistikkaat

IMG_7024

Pinaattipaistikkaat. Kyytipoikana peruna-kesäkurpitsa-gratiini Safkaa-kirjan reseptillä.

Siskoni on vieraillut meillä kevään aikana ilahduttavan usein, mikä on antanut meikäläiselle hyvän syyn kokeilla muitakin kasvisruokia kuin vain sitä lempparibravuuria. Pastat olisi toki helppoja vegemättöjä, mutta kun tässä huushollissa ei enää syödä pastaa, niin täytyi koittaa jotain muuta. Ajattelin, että pinaatti, feta ja pinjansiemenet eivät mene pieleen, joten uskalsin säveltää tällaiset paistikkaat ilman aiempaa kokemusta:

200 g spelttirouhetta
4 dl kasvislientä
300 g pakastepinaattia
1 iso sipuli
150 g fetaa
vajaa desi paahdettuja pinjansiemeniä
mustaa pippuria
2 kananmunaa
1 sitruuna
voita ja öljyä paistamiseen

Kiehauta kasvisliemi ja heitä spelttirouhe sekaan. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää pakastepinaatit ja nosta massa pois liedeltä, kun pinaatit ovat sulaneet sekaan. Paahda pinjansiemenet ja sen jälkeen kuullota sipulit ja sotke massaan. Pilko feta murusiksi ja sotke joukkoon. Rouhi pippuria. Maista ja justeeraa tarvittaessa. Sotke joukkoon vielä kananmunat ja anna massan jäähtyä jääkaapissa. Muotoile pihvin tapaisia ja paista pannulla noin 4-5 minuuttia per puoli. Pirskota päälle sitruunamehua ja väännä muotoon.

Sain spelttirouheen työkaveriltani, joka oli diilannut sen Saksasta. Rouhe olikin ihan hauska uusi tuttavuus. En tiedä saako sitä Suomesta, mutta sen voi varmasti korvata vaikkapa quinoalla tai bulgurilla.