Teknopesua?

Ärsyttää sellaiset firmat, jotka harrastaa viherpesua. Siis että antavat vaikkapa tuotteistaan ekologisen kuvan, mutta todellisuudessa kama onkin ihan vaan perusbulkkia. Mutta miksi oikein pitäisi kutsua ilmiötä, jossa tuotteen teknisistä ominaisuuksista annetaan ymmärtää jotain suurempaa kuin mitä todellisuus on? Teknopesuksi? Minä nimittäin haksahdin tekniseltä kalskahtavan mainonnan uhriksi. Kylläkin vain ilmaisen kylkiäistuotteen osalta, mutta kuitenkin.

IMG_7005

Ostin taannoin lenkkarit, joiden kylkiäiseksi sain valita joko juoksupipon tai -hanskat. Pikaisen silmäilyn perusteella valitsin hanskat. Talvella sitten laitoin nuo kyseiset hanskat käteen, kun lähdin rakentamaan kummipoikani kanssa lumiukkoa. Ajattelin, että Gore-hanskat ovat tarkoitukseen oivalliset ja pitävät vettä. Katin kontit. Käsineet kastuivat läpi alta aikayksikön. Kämmenselän Gore-teksti ei siis viitannutkaan Gore-Texiin vaan ilmeisesti Al Goreen.

No, vaikka sormikkaat eivät soveltuneetkaan lumileikkeihin, niin juoksuhanskoina ne ovat ihan kelvolliset. Ja juoksuhanskoja totisesti on tarvinnutkin aivan viime päiviin saakka. Olen nääs koittanut ottaa säälittävää viimehetken harjoitusspurttia Helsinki City Runille. Kevättalven treenejä on haitannut sitkeät flunssat. Parannusta viime kesän aikaan tuskin on luvassa, mutta onpahan ollut tavoite, jonka avulla on saanut kammettua itsensä ulkoilemaan tihkuiseenkin iltaan. Ja pientä tihkua ne hanskatkin kyllä pitävät.

Jos satutte lauantaina HCR:n reitin varrelle, niin hurratkaa juoksijoille. Kannustushuudot auttavat ihan älyttömästi ainakin meitä, jotka olemme tapahtumassa voittamassa itseämme.