Puoli-Mara

Screen Shot 2014-04-02 at 20.26.12Olen naureskellut itseäni muutamaa vuotta vanhemmille tuttavilleni, jotka jossain kolmen-neljänkympin välissä alkavat taas harrastaa murtomaahiihtoa ja juoksevat maratonin tai puolikkaan. Niin kauan naurattaa, kunnes itse sortuu samaan. Pertsasuksethan hommasin jo viime vuonna, tänä vuonna mieltä kutkuttaa puolimaraton.

20.7. Savonlinnassa juostaan Pyhän Olavin maraton. Tapahtuman matkavaihtoehtoina on myös puolikas, kymppi ja sauvakävelysarja. Päätimme osallistua suvun naisten kesken tapahtumaan, kukin itselleen sopivaan sarjaan. Juoksin eilen vahingossa iltalenkillä kympin, joten vähän tekisi mieli kokeilla puoli-maraa. Joo, mua pistää vatsaan edelleen kovin helposti. Ei, mulla ei ole aikatavoitetta – maaliin pääsy on ainoa tavoite. Ja todellakin, pidätän oikeuden muuttaa mieltäni matkasta (ilmoittautuminen 30.4. mennessä).

Ajattelin treenata KuntoPlussan 12 viikon puolimaratonohjelman mukaan, tosin tuunaan ohjelmaa 2 viikon bufferilla: olen toukokuussa viikon reissussa ja matkan varrella tulee varmasti ylläreitä tai laiskotusfiilistä, joten siksi toinen varaviikko. Näiden lisäksi tavoitteena on kerran viikossa lihaskuntotreeniä ja kerran viikossa kehon huoltoa. Minusta toi on aika tiukka treenitavoite, eniten epäilyttää, miten mahduttaa 3 juoksutreeniä viikkoon.

Treeni alkakoon siis ensi viikolla! Älkää peljätkö, en aio raportoida jokaisesta treenikerrasta täällä blogissa, mutta jonkinmoisia säännöllisen epäsäännöllisiä yhteenvetoja on varmasti tiedossa.