C – Can do!

Can do on asenne. Että kyllä tämä saadaan tehtyä, vaikkei just nyt olisi vielä ihan selvää, että miten. Tai että en vielä tiedä, mutta otan selvää. Tai että voisitko – joo!

Can do -henkilöllä on sihti ratkaisussa, hän ei jää vellomaan ongelmiin ja hänelle syyllisten etsintä ei ole tärkeää. Suomalaisessa työkulttuurissa can do ei ole automaattisesti yltiöpositiivinen ja draivikas, vaan se voi olla myös vähän juro, ei liikoja itsestään ääntä pitävä, sisukas ja tarvittaessa vähän myös perkele. Mutta homma tulee hoidetuksi ja ratkaisu palkitsee.

Vaikka tulen toimeen hyvin monenlaisten ihmisten kanssa, niin en liiemmin nauti valittajista, vatvojista, tyrmääjistä ja tyypeistä, jotka kritisoivat pelkän kritisoinnin vuoksi (eivät siis tehdäkseen lopputuloksesta parempaa vaan kenties osoittaakseen oman erinomaisuutensa). Sellaiset tyypit vievät energiaa. Can do -tyyppien kanssa puolestaan on huikean kiva tehdä hommia, heidän kanssaan tuntuu, että omakin energia nousee toiseen potenssiin.

Can do -tyyppi menestyy todennäköisesti alalla kuin alalla, mutta sanoisin, että IT-alalla uteliaasta osaamisasenteesta on erityisesti hyötyä. Teknologiat kehittyvät kovaa tahtia, uusia ohjelmointikieliä, frameworkejä ja työkaluja pukkaa maailmalle tasaiseen tahtiin. Can do -tyyppi ei pelkää tarttua tuntemattomaan.

IT-konsultilla on mielestäni oltava Can do -asennetta, ja sitä minä koitan kaivaa esille esimerkiksi rekrytoinnissa: Miten kandidaatti tarttuu tuntemattomaan haasteeseen? Pääseekö hän ongelmasta eteenpäin? Yrittääkö vaikkei olisi ihan mukavuusalueella? Kysyykö ratkaisua edistäviä vai ajatusta torppaavia kysymyksiä? Sanooko ”joo, ja…” vai ”joo, mutta…”? Puhuuko ”me” vai ”ne”?