Pyöräilijän energiapatukat

Meidän taloudessa on hurahdettu pyöräilyyn. Kyllä minäkin fillaroinnista pidän, mutta tuo toinen se vasta tykkääkin; kuin hullu puurosta.

IMG_7805

Kokeileva keittiömme päätti testata, milten toimisi itse tehdyt energiapatukat pitkällä pyörälenkillä geelien sun muiden teollisten douppinkien sijaan. Resepti on Ranskan ympäriajoa tällä hetkellä johtavan Team Skyn keittokirjasta Velochef, joka muuten on varsin mainio reseptikirja.

250 g risottoriisiä (Carnaroli-riisiä)
4 dl vettä
2 rkl kookosöljyä
1 tl kanelia
1,5 rkl kookospalmusokeria
150 g Philadelphia-juustoa
0,5 dl agavesiirappia

Heitä riisi, vesi, kookosöljy, kaneli ja sokeri kattilaan tai riisinkeittimeen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Sekota tuorejuusto lämpimän riisin sekaan. Lisää agavesiirappi ja sotke hyvin. Kauho seos litran Minigrip-pussiin ja taputtele pussi sisältöineen tasaiseksi levyksi. Laita levy yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä leikkaa pussi pois ja viipaloi levy 10-12 osaan. Pakkaa patukat yksitellen ensin leivinpaperiin, sitten folioon.

Ihan hyviä tuli. Hakkaavat maultaan mennen tullen valmiit energiapatukat, jotka ovat ihan kammotuksia. Ja kuulemma antavat potkua lenkillä. Ehkä snadi outous on jouluinen fiilis, joka riisi-kaneli-yhdistelmästä väkisinkin tulee. Ja ulkonäköhän on siis aika lähellä apinanaivoja, joten kyllä nämä varmaan taipuisivat Halloween-pöytäänkin. Mutta siltikin: jatkoon.