Outoa mutta hyvää

Lemppariaamiaiseni on 4 minuutin uppomuna hieman sitkoisen vaalean leivän päällä. Leivän päälle voita ja uppiksen päälle suolaa ja pippuria. Ja oheen kahvia. Mielikuva uppomunan ja pekonin täydellisestä liitosta on saanut minut kokeilemaan Eggs Benedictiä aina tilaisuuden tullen, mutta en ole vielä löytänyt täydellistä.

IMG_7248

Sitten bongasin Eeva Kolun blogista ja omasta Facebook-virrastani munatäytteiset uuniavokadot. Pakkohan niitä oli kokeilla, vaikka vähän oudoilta kuulostivatkin. Tein muuten ohjeen mukaan, mutta pidin uunissa pidempään, noin 12 minuuttia, kun valkuaiset eivät meinanneet hyytyä. Johtui ehkä siitä, että avokadot ja munat olivat jääkaappikylmiä.

Mutta hyviähän niistä tuli. Suutuntumaltaan ja maultaan aika pehmoisia, joten jos tähän oheen leikkaisi siivun sitkeää leipää ja paistaisi pari suikaletta pekonia, niin voisi ehkä herjetä metsästämästä sitä täydellistä benedictiä.