Taulukisko

IMG_6601

Uuteen kämppään muuttaessamme meillä ei ollut mitään erityisiä sisustusvisioita. Suunnitelma oli, että roudataan vanhan kämpän huonekalut paikalle ja katsotaan, mihin ne asettuvat. Oikeastaan ainoa selkeä sisustusajatus oli taulukiskojen hommaaminen. Kun tätä taiteellista tuotantoa on ihan kiitettävästi omasta takaa ja siihen päälle vielä suvulta siunaantuneet teokset, niin meillä on tauluja aikamoinen määrä. Vanhassa kämpässä teki loppuajasta jo mieli vähän vaihdella taulujen paikkoja, mutta homma olisi ollut hirmuinen, kun jokaiselle taululle oli täräytetty oma kiinnitysruuvi betoniseinään. Niinpä oli selvää, että uuteen kämppään asennamme taulukiskot, joiden avulla taulujen ripustusta voi vaihdella hyvinkin joustavasti.

Taulukisko on siis litteä, metallinen, valkoinen kisko, joka kiinnitetään seinän yläosaan, ihan katonrajaan. Itse asennus on melkoista nysväystä, kun ensin pitää vetää suora viiva seinän yläosaan ja sen jälkeen porata viivalle 30 cm välein ruuvit, joihin kisko kiinnitetään. Mutta kun kiskon on saanut asennettua, on taulujen ripustaminen sen jälkeen pala kakkua vain. Kiskon alareunassa kulkee ura, johon napsautetaan ripustussiiman toisessa päässä oleva tartuntanäppi. Siimaan voi sujauttaa yhden tai useamman säädettävän klipsin, johon taulu(t) ripustetaan.

IMG_6603

Olen kiskoihin tosi tyytyväinen. Katonrajassa kulkeva kisko näyttää vähän kattolistalta, eikä juurikaan pistä silmään. Läpinäkyvät siimat eivät myöskään juurikaan näy, ainakaan näin vuoden pimeimpänä aikana. Oikeastaan siiman jättämä varjo on se, mikä näkyy eniten.

Hommasimme kiskot, siimat, klipsit ja kiinnikkeet luottokehystämöstämme Life Artista, Fredan ja Iso Roban kulmasta. Suosittelen.