Skidi jedi

Lastentarvikekauppiaat, teille pukkaisi nyt ideaa. Ottakaa valikoimiinne ruskea lasten peruskylpytakki. Siis ruskea, tuo 70-luvun riemuisa unisex-väri. Ja ihan perusmalli, ei mitään sammakon silmiä hupussa tai kirjailuja taskunsuussa. Asetelkaa kylpytakit näytille. Ja mitäs kylpytakkien viereen? No lasermiekkoja tietysti!

jedi

Kummipojan 4-vuotissynttäreitä vietettiin jo maaliskuun puolella. En päässyt varsinaisena synttäripäivänä paikalle, mutta onnistui se juhliminen näin jälkijättöisestikin. Olin hommannut jo hyvissä ajoin lahjaksi lasermiekan, ja ajatuksena oli etsiä siihen kylkeen ruskea kylpytakki – puoliksi käytännöllinen jediritarin kostyymi siis.

Vaan enpä löytänyt minkään kaupan valikoimista ruskeaa lasten kylpytakkia. Joten ei muuta kuin Eurokankaaseen. ”Onko teillä ruskeaa froteeta?” Ei. ”Entä vohvelikangasta?” Ei sitäkään. ”No mitä tahansa pehmeää ja laskeutuvaa, vedenimukyvystä viis?” No harmahtavan ruskeaa samettitrikoota löytyi.

Ohjeet jedikaavun ompelemiseen löytyi internetistä, tietenkin, ja Facebookin parviälyn avulla sain skaalattua ohjeet 110-senttiselle sopivaksi. Ja tulihan siitä ihan mieluisa, ainakin lahjan avaamista seuranneen vuorokauden aktiviteettien perusteella: ”Katli, leikitään Staal Voolssia. Minä olen hyvis ja ole sinä pahisten johtaja (Darth Vader). Ei kun olekin nelijalkainen lobottiheppa (AT-AT Walker).”