Kylppärin säilytysratkaisut

Kun ostimme nykyisen kämppämme noin viisi vuotta sitten, remppasimme koko luukun lattiasta kattoon – vessaa ja kylppäriä lukuunottamatta. Kylppäri ja vessa olivat ihan bränikät juuri valmistuneen putkirempan jäljiltä, joten emme hennonneet näyttää pesuhuoneelle dynamiittia. Matskut ja kalusteratkaisut olivat hajutonta ja mautonta perustasoa, siis juuri sitä, mitä suunnittelufirma ehdottaa defaulttiratkaisuina koko remontoitavalle taloyhtiölle.

Tässä perusratkaisussa suihkunurkkaus näyttää tältä:

IMG_5592

Pieni suihkukoppi (noin 0,8 m2), suihku, lattiakaivo. Suihkun tangossa 10 cm x 15 cm hylly. Tuo postikortin kokoinen hyllykouru on suihkunurkkauksemme ainoa säilytysratkaisu. Hyllylle mahtuu joko yksi palasaippua tai 2 kapeaa pesuainepulloa.

Nyt kuulolle, kylppäriremppoja suunnittelevat insinööritoimistot: nykyihminen tarvitsee raikkaana ja karvattomana säilyäkseen noin puolenkymmentä purtiloa, ja niitä pitää pystyä säilyttämään suihkukopissa muuallakin kuin lattialla. Kyllä mä tiedän, että teidän suunnittelufokuksessa on lattian kaadot ja korvausilmanvaihto, ja niin kuuluukin olla. Mutta ihan vaan vinkkinä, että jos haluatte erottua positiivisella tavalla kilpailijoistanne, niin uhratkaa edes kaksi ajatusta sille, millaiset kalusteet palvelisivat huoneiston asukasta parhaiten. Suositelkaa taloyhtiön perustason kalusteratkaisuiksi fiksuja, mietittyjä ratkaisuja; älkää tyytykö tarjoamaan ”sama perustaso kuin aiemmin” -ratkaisua, sillä ”aiemmin” on todennäköisesti yhtä kuin 1960-luvun kylppäristandardi – nyt eletään 50 vuotta kehittyneempää aikaa. Kyllä korjausrakentajakin saa ajatella käyttäjälähtöisesti.

IMG_5595

Tässäpä vielä A3-paperin päälle koottu havainnollistus säilytystilan tarpeesta meidän kylppärissämme. Musta nelikulmio kuvaa nykyistä suihkunurkan säilytystilaa. Ylärivin kamat ovat lähes päivittäin käytettäviä asioita, must-have suihkukopin sisällä. Alarivin systeemit ovat nice-to-have, siis hieman harvemmin tarvittavia. Niitä olen valmis säilyttämään lavuaarin yläpuolella peilikaapissa, toisella puolella kylppäriä.

Olisko jollain ideoita, kuinka ratkaista säilytysongelma niin, ettei tarvitsisi porata mitään ruuveja laatoista läpi? Imukuppihässäkät on pois laskuista. Olen nähnyt jossain sellaisen ”hengarin koukulla” varustetun pienen roikotettavan metallikorin. Tietääkö joku, mistä niitä saa tai miksi niitä kutsutaan, jotta voisi googlata?