Sihteeri & rullat

IMG_5604

Pari vuotta sitten muuan opiskelukaveris-diploomis-insinöörit  löivät hynttyyt yhteen ja perustivat pienpanimon vanhaan navettaan. Tähän saakka kaverit ovat toimittaneet tavaraa olutravintoloiden hanoihin, mutta eilen jäbät veivät panimotouhunsa seuraavalle etapille: Sihteeri-olutta saa nyt pullossa pääkaupunkiseudun ja Satakunnan hyvin varustelluista K-kaupoista.

Kävin hakemassa omat henkilökohtaiset Sihteerini Tapiolan K-supermarketista – kahmaisin hyllystä viimeiset kolme. Toivottavasti jossain takahuoneessa oli vielä täydennystäkin.

Ruosniemen Facebook-tiedonannossa Sihteerin kyytipojaksi suositeltiin kaakkoisaasialaista currya. Minulla oli keväisempi fiilis, joten päätin pyöritellä Sihteerin seuraksi vietnamilaisia rullia Safkaa 2 -kirjasta.

Tein rullat ohjeen mukaan riisilättyihin, jotka kastoin kuumassa vedessä. Piirakkavuoka toimi mainiosti kasteluastiana.

Täytteeksi laitoin:

Graavilohta
Katkarapuja
Ilmakuivattua lihaa
Mangoa
Avokadoa
Silmusalaattia
Korianteria
Basilikaa
Paahdettuja cashew-pähkinöitä
Ruohosipulia
Kurkkua

Dippasin rullat kastikkeessa, johon tuli:

2 limen mehu
1 punainen chili pilkottuna
4 rkl kylmää vettä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1,5 tl tummaa sokrua

Sihteeri on raikas ja yllättävän mausteinen belgialaistyypinen ale, jossa on inkivääriä, korianteria ja mustaa pippuria. Mainio mätsi siis itämaiselle ruualle. Rullista parhaiten Sihteerin kanssa sopi graavilohirullat – pikkuisen rasvaiset jutut nyt vaan taitavat kuulua Sihteerin maailmaan. Ruosniemen poikain curry-suositus toimisi myös varmasti oivallisesti tämän oluen kanssa.

IMG_5601

 

Ja oijjoi, Sihteerin vinksahtanut etiketti on ihan sävysävyä meitin lautasten kanssa.