Säilytysratkaisuja

Uudessa kodissa kaappitilaa on vähemmän kuin vanhassa. Niinpä näistä kaapeista on otettava kaikki tehot irti. Pieniin lisäsäilytysratkaisuihin olemme investoineetkin, mutta mitään seinänkokoista kaapistoa tänne on turha suunnitellakaan.

Vaatekaappien hyllyt olivat alunperin yllättävän löyhään asennettu. Jos hyllyjen väli on liian harva, niin joko kaappi jää vajaakäytölle tai sitten vaatepinot kasvavat epäkäytännöllisen korkeiksi, mistä seuraa pinojen kaatuilua ja kaapinsisäinen kaaos. Toinen hiukka ihmeksyttävä havainto oli, että hyllyjen kiinnikenastoille oli kyllä valmiit reiät hyllyn etuosassa, mutta ei takaosassa. Hyllyjen korkeutta pystyi siis justeeraamaan hyllyn etureunasta mutta ei takaa.

Mitäs me sitten teimme homman parantamiseksi? Järkeilimme, että vaatekaapit ovat varmaan saman puljun kuin keittiökin (Petra), joten astelimme jälleenmyyjän juttusille Töölöön. Meidän kaappiemme strategiset mitat mätsäsivätkin myyjän valikoimiin, joten tilasimme muutamia extrahyllyjä ja pari pussia kiinnikenastoja – emmekä pelkästään vaatekaappeihin vaan myös keittiön yläkaappeihin ja kylppärin pyykki-/siivouskaappiin. Hyllyt saapuivat reilussa viikossa, joten ei muuta kuin pora käteen ja jurnuttamaan reikiä myös kaappien perälle taaimmaisille hyllynkiinnikkeille. Ja hyvä tuli, hyllyt sopivat kaappiin kuin hansikas.

IMG_6600

Lisäsimme keittiön kippiovikaappeihin välihyllyt

Vanhassa kodissa viehätyin vaatekaapin alaosassa vetolaatikoihin: kun alahyllyltä haluaa jotain, on helpompi vetää hylly ulos kuin könytä itse polvillaan hyllyn uumeniin. Keittiöliikkeestä olisi varmasti löytynyt ratkaisu vetolaatikkokaipuuseenkin, mutta turvauduimme tässä hieman kukkaroystävällisempään vaihtoehtoon, vanhaan kunnon Elfaan. Elfan vetolaatikoiden kanssa kaapin leveys ei ole niin justiinsa sentin päälle, sillä tillkepaloilla vetolaatikon kiskon kiinnitystä voi säätää sopivaksi. Kyllä ne ruotsalaiset osaa.

Vasemmalla keskihyllyn kaaos alkuperäisellä hyllyjaolla, oikealla hieman hallitumpi kaaos tiiviimmällä hyllyjaolla

Vasemmalla keskihyllyn kaaos alkuperäisellä hyllyjaolla, oikealla hieman hallitumpi kaaos tiiviimmällä hyllyjaolla

No entäpä sitten kylpyhuone? Tätä olen pähkäillyt aiemminkin. Kylppärimme on muodoltaan pitkä ja kapea: etuosaan oven lähelle on sijoitettu pyykkihuolto ja säilytys, takaosaan peseytyminen. Suihkunurkassa oli valmiina säilytystilaa yhden 20 cm x 15 cm pikkuhyllyn verran – mikä tietysti on prosentuaalisesti huima lisäys vanhan kämpän yhteen 10 cm x 15 cm hyllyyn nähden, mutta ei ehkä siltikään riittävä.

En halua roudailla shampoita ja hoitoaineita jokaisella suihkukerralla edestakaisin kylppärin etuosan kaapin ja suihkunurkan välillä, joten päädyin ottamaan teidän lukijoiden neuvoista vaarin, ja hommasin K-raudasta katon ja lattian väliin pingotettavan teleskooppihyllykön. Kiitos vinkistä, tämä hyllykkö on ihan mainio! Näyttää ihan siltä kuin se olisi suunniteltukin tuohon kohtaan ja mikä huojentavinta, ei tarvitse porata reikiä eikä leikkiä imukupeilla.

IMG_6604

Metallinen nurkkahylly. Ässä!

Tällä hetkellä säilytysratkaisurintamalla käynnissä on vielä yksi keskeneräinen projekti: vanhojen Lundioiden maalaus. Tarkoituksena on rakentaa niistä työhuoneeseen senkki taikka matala hyllykkö, mutta siitä lisää tuonnempana, sikäli mikäli siitä saadaan näyttelykelpoista lopputulosta aikaiseksi.