Kahvakuulakoulun tarkkiksella

Kettlebell
Kuva: Andrew Malone, Flickr / Creative Commons

Tänään sain nauttia kahden gymbuddyn luksusseurasta: serkkujekke ja oma mies. Osuimme vahingossa hullun kahvakuulaopen tunnille. Paino sanalla ope – alkulämppärit oli nimittäin hyvinkin pitkälti mallia yläasteen liikuntatunti. Juostiin salia ympäri, hypittiin haarahyppyjä. Mutta jollain sairaalla tavalla tykkään kyllä tämän liikkamaikan kahviksista, tyyppi ohjeistaa kuitenkin ihan hyvin tekniikkaa ja kiertää porukan joukossa katsomassa ja oikaisemassa, vaikka tupa olisi ihan täynnä kuulaajia.

Tänään meikä oli jotenkin liikkamaikan silmätikku. Lähdin reteesti hauiskääntöihin 8 kg:n kuulalla, mutta maikka tuli heti korjaamaan tekniikkaongelmani ja tarjoamaan kutosen kuulaa. Etuheilautuksissa ajattelin vähän himmailla ja pistin heilutellen 10 kg kuulalla, mutta eikös haukansilmä tullut tuputtamaan 16 kg kuulaa – vältyin kuitenkin siltä, kun vapaana oli vain 12 kg, ja senkin lainasin opelta. Ja seliinmakuulta seisaalleen tehtäviä rullauksiin se vaati lisää tempoa: ”vauhti on voimaa!”

Teimme myös penkkipunnerruksia steppilaudan päällä kahdella kuulalla. Kiitos voimanostokeikan, älysin nyt veivata painoja rintsikoiden alareunan korkeudella enkä olkapäiden tasolla. Plus että kahvakuulakyykyissä mun ryhti pysyi ehkä vähän paremmin kuin normaalisti, koska koitin keskittyä nimenomaan selän asentoon.

Kahvakuula 50 min
Kävely 40 min

Tarkkis kutsui, mutta kivaa oli!