Kävelylenkki Silkkiniityllä

Päivä päivältä kohti parempaa, niin sitä mennään. Tänään tein jo 40 minuutin kävelylenkin Silkkiniityllä ja hoidin samalla ruoka-asiat kuntoon poikkeamalla LN-Sushi Artissa. Reippailusta itsessään ei ole treenimielessä juuri mitään sanottavaa, pistäisin ennemminkin hyötyliikunnan ja istumisen vastaisen manifestin piikkiin. Mutta flunssan jälkeen jokainen askel kohti parempaa on merkittävä.

Silkkiniitty sushimestan suuntaan
Silkkiniitty sushimestan suunnasta

Jos kävelylenkki olikin hieiman mitäänsanomaton, niin Silkkiniitystä minulla sitä vastoin on paljonkin sanottavaa! Silkkiniitty on mielestäni yksi niistä oleellisista asioista, jotka tekevät Tapiolasta Tapiolan. Vaikka niitty onkin kaupunkisuunnittelun näkökulmasta arvokas ja leimallinen juttu, niin minusta Silkkiniitty on myös mitä mainioin pöhinän mahdollistaja: se on kiva yhteinen tila, jossa ihmiset voivat tehdä mitä milloinkin lystää.

Niityn laidan kirsikkapuut
Niityn laidan rivitalot

Avataanpa Silkkiniityn ydintä vähän ulkopaikkakuntalaisille. Kyseessä on siis kaunis, hoidettu nurminiitty, jonka reunoilla ja poikki menee hiekkateitä. Laitamilla on istutuksia, puita, pientaloja ja puutarhapalstoja. Niitty rajautuu vain parissa pienessä kohdassa autoteihin (todella hiljaisiin sellaisiin). Kesäisin porukka pelaa niityllä jalkapalloa, ultimatea ja ties mitä höntsäpalloa, ulkoiluttaa koiria, lenkkeilee, fillaroi ja pitää piknikkiä. Ja iltaisin teinit juovat pussikaljaa. Talvisin niitylle ajetaan ladut.

Niityn laidan puutarhapalstat

Take-away-piknik
Höntsäpalloilijoita
Syksyn sumua
Ensilumi meiltä niitylle johtavassa mäessä

Silkkiniitty on minulle helppo vakkarilenkki. Jos lähden reilun puolen tunnin iltakävelylle, kierrän niityn kertaalleen vastapäivään. Jos haluan tehdä puolen tunnin juoksulenkin, juoksen niityn ympäri kahdesti – voi kuulostaa tylsältä, mutta ei se minusta sitä ole.  Talvella mukavan tunnin hiihtolenkin saa kiertämällä Silkkiniityn ladun kolmesti. Olisi ehkä liioittelua tituleerata Silkkiniittyä sielunmaisemakseni, mutta kyllä se vaan on yksi niistä asioista, joiden vuoksi viihdyn näillä huudeilla.

Nyt voivat Punavuoren hipsterit tuhista partaansa, että siellä se espoolainen insinööri lenkkeilee hengittävässä kuoripuvussaan ja laukoo noloja ylistyspuheita puutarhakaupungistaan. Juu-u. Mutta Silkkiniittyhän on mesta paikka, omalla tavallansa kaupunkilaisten olohuone, joten kyllä sitä kelpaa hehkuttaakin. Ja kaupunkilaisia ne ovat espoolaisetkin.

Executive summary:

Kävelyä
40 min
3,3 km
Liikuntaa se on hyötyliikuntakin