Just hanging around

Flunssan jälkeen sitä koittaa kuunnella kehoaan kaksin verroin tarkemmin: ”olenko jo riittävän terve” ja ”en kai rehki liikaa liian aikaisin”. Toipumisen jälkimainingeissa asteittainen rasituksen lisääminen on minusta ihan järkevää, ja niinpä ajattelinkin, että venyttelyn ja kävelylenkin jatkumossa seuraava steppi on sauvakävely. Perinteinen Silkkiniityn pyörähdys reippaasti lykkien, näin alkoi lauantaiaamuni.

Kotiin päin kävellessäni opin jotain uutta lähiympäristöstäni – huomasin ekaa kertaa, että läheisen leikkipuiston laidalla onkin sellaiset tangot, joissa voi roikkua (mikähän näiden oikea nimi on?). Olemme työkaverini Raaka-Arskan kanssa puhuneet leuanvedosta ja tangossa roikkumisesta pitkin syksyä. Minähän en ole koko elämäni aikana vetänyt yhtään leukaa, enkä jaksanut kouluaikana roikkua tangossa (kädet 90 asteen kumassa) sekuntiakaan. Raaka-Arska suositteli, että kannattaisi edes kokeilla vaikka vain kädet suorina roikkumista. No, Arska hajoilee tällä hetkellä kotona polvileikkauksesta toipuen, joten ajattelin, että voin hänen toipumisensa kunniaksi koittaa roikkumista, kun kerran tuollaisen tankoviritelmän bongasin. Olihan se melko kauheaa, jaksoin 45 sekuntia. Homma ei käynyt niinkään hartioihin tai käsivarsiin, tuntui vain, että sormet katkeaa.
Executive summary
Sauvakävely 30 min / 3,7 km
Sykkeen keskiarvo 129 ja maksimi 150 
Roikkuminen 45 s
Kädet suorana, myötäotteella
Reipasta menoa ja roikkumista