Suklaamousse (melkein) Rachel Khoon tapaan

Pieni keittiö Pariisissa on tällä haavaa ainoa telkkariohjelma, jota seuraan. Rachel Khoo on ihana ja ruuat mainioita yksinkertaistuksia klassikoista. Minua viehättää myös se, että hän kokkaa pikkuruisessa keittiössä ihan tavallisilla välineillä. Puolessa tunnissa tykitetään aika monta reseptiä, mutta ohjelmasta ei siltikään tule kiireinen fiilis.

Kokeilin tänään suklaamoussea Rachelin ohjeella. Skaalasin ohjetta 2/3, koska jääkaapissa oli vain 2 munaa ja koska ”ei makeaa mahan täydeltä”. Skaalaus onnistui helposti, kyllähän kolmen kertotaulu kolmilapsisen perheen esikoiselta sujuu. Vaan taisinpa tehdä taas cocoronit, kun en malttanut kuitenkaan seurata ohjetta. Tosin lopputuloksesta sitä ei juurikaan huomaa. 
Kaikki sujui siis hyvin kiisselin tekemiseen saakka. Tai siis kiisselihän oli tosiaan ensimmäiseksi valmistettava komponentti. Mutta kun en malttanut pysyä ohjeessa. Korvasin maissijauhot yksi-yhteen perunajauhoilla. Ajattelin, että tärkkelys kuin tärkkelys, vaikka tiedän varsin hyvin, että maissijauho, maissitärkkelys ja perunajauho ovat eri asioita. Jo siinä vaiheessa, kun otin kiisselin liedeltä, oli selvää, että tässä on nyt puhdasoppinen jankki kattilassa. Ja kun Rachel neuvoi ottamaan kiisselin jääkaapista ja vatkaamaan sitä klimppien rikkomiseksi, meinasi iskeä epätoivo: koko kiisseli oli yhtä isoa klimppiä. Onneksi on tullut heiluttua kahvakuulan kanssa, niin jaksoin vatkata klimpin rikki – stydiksi liisteriksi. Vertailuna mainittakoon, että Rachel kuvaili kiisseliään tässä kohden sanoilla silky-smooth.
Tymäkän suklaaliisterinkiisselin vastapainoksi jätin kerman määrän skaalaamatta, jotta mousse vähän notkistuisi. Ja hyväähän siitä loppujen lopuksi tuli.

Mitä tästä opimme: jos ohje sanoo ”maissijauho”, sitä ei pidä korvata yksi-yhteen-määrällä perunajauhoa.

Seuraavana listallani ovat: