Hemmoloma, päivä 3

Tänään matkakohteeni Helsinki aiheutti hetkellisesti sellaisen turhautumisen, että tuli ikävä Tukholmaa. Olin nimittäin pyhittänyt päivän shoppailulle. Sovitin varmaan 30 riepua ja sain ostettua yhden mustan persoonattoman neuleen. Että se siitä shoppailuparasiitista.

No, sain kyllä hommattua myös takin. Mutta siinäkin meinasi tulla hätä käteen. Olen lykännyt kevät-/syystakin ostamista jo kahdella vuodella, sillä tarjontaa on näinä kahtena vuonna ollut tasan kahden vaihtoehdon verran: joko trenssi tai nahkarotsi. Sama linja näyttää jatkuvan tänäkin vuonna, ja nyt en vaan voi kulkea villakangastakilla enää kesäkuun alussa. Pitkän kompromissimietinnän perusteella kategorisoin itseni enempi nahkatakkiseksi tytöksi kuin Charlotte York -tyyppiseksi berberibeibeksi, joten rotsi lähti mukaan. Mutta sisäänostajat hei, olis aika helppo erottautua tuomalla valikoimiin edes joku kolmas vaihtoehto.

Urheiluvälineshoppailut sen sijaan sujuivat paremmin kuin hyvin. Olen haaveillut vuoden verran ohutpohjaisista ”paljasjalkakengistä” salikäyttöön, ja nyt löysin riittävän tossumaiset Barefootit. Tossut pääsivät tänään tositoimiin kahvakuulatreenissä; ja voin suositella! Tuntuma maahan oli paljon parempi kuin normitossuilla, tasapaino löytyi ihan eri tavalla ja ihan kuin keskivartalon tukikin olisi ollut helpompi pitää (tai sitten eilinen fyssarikäynti sai minut kiinnittämään enemmän huomiota vatsanseutuun).

Joo-o. Mutta eipä osoittautunut Helsinki miksikään ostosmatkailijan mekaksi. Ja vaikka shoppailu olisikin lähtenyt käsistä, niin himalomalla ei ainakaan tarvitse jännätä, mahtuuko ostokset paluumatkalla matkalaukkuun.