Hemmoloma, päivät 4 ja 5

Sain viikko sitten idean osallistua Jolien henkilökohtaiselle meikkikurssille osana hemmottelulomaani, ja ihanteelliseksi päiväksi ajattelin kiirastorstaita. No, eihän se enää tällä varoitusajalla onnistunut, vaan kurssi olisi pitänyt varata 3-4 viikkoa etukäteen. Jatkan siis samoilla teini-ikäisenä opituilla meikkivinkeillä kuin tähänkin asti ja jätän luonnonkosmetiikkavalaistumisen jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Kiirastorstain kohokohta oli kuitenkin illallinen Gaijinissa. Jos pääsiäisenä kuuluu nautiskella ruuasta, niin tämä oli juuri sitä. En ole riittävän hipsteri, että olisin malttanut katkaista maistelunautintoani annosten valokuvaamisella, mutta voin suusanallisesti vakuuttaa, että menu Suginami oli todella hyvä. Ehkä viimeinen lämmin ruoka, possu tonkatsu oli snadi – ei nyt pettymys mutta – lässähdys muuten niin nousujohteisessa annosilotulituksessa, mutta yhtä kaikki, herkkuaherkkuaherkkua!
Ilta jatkui vielä drinkkien merkeissä, ja maistoin muun muassa elämäni ensimmäisen dry martinin. Odotin jokaisella siemaisulla, että muuttuisin Mad Menin ihanaksi 60-luvun naiseksi – mutta turhaan.
Pitkäperjantain aamu valkeni kirkkaana ja kuosittava aamiainen tuli tarpeeseen. En ikinä jätä arkenakaan aamiaista väliin, mutta loman ja olemisen sietämättömän keveyden kunniaksi päätin duunailla vähän ekstraa: uppomuna [nyt tähän joku munavitsi], avokadoa, herkkujuustoa ja appelsiinia. Ja telkkarista ihanan hypnoottista junarataa.