Hemmoloma, päivä 2

Loman toinen päivä alkoi turistimeiningeissä, siis lomakorttien postittamisella. Lomaterveiset lähti jokaiselle kummilapsellemme. Helsinki-aiheiset postikortit ovat kyllä yleisesti ottaen ihan älyttömän rumia. Onneksi tätä kirjoittaessani luin Virkkukoukkusen Facebook-sivuilta, että Koukkuselta on just ilmestynyt Helsinki-aiheisia postikortteja. Ovat vähän eri luokkaa kuin nuo harmaassa caipiroskassa kelluvat känniristeilyalukset.

Päivän hemmotteluannoksen virkaa toimitti hierojakäynti. En ole ikinä käynyt missään hieronnassa, mutta nyt hemmotteluloman nimissä päätin repäistä ja kokeilla, mikä on tuomio alaselälleni. Sain lyhyellä varoitusajalla vuoron fyssariopiskelijalle, joka oli kyllä minusta varsin pätevä – ja opiskelijatyöt kustantavat vain puolet listahinnoista.

Fyssari möyhensi alaselkääni puolisen tuntia ja antoi tuomion: yliaktiiviset alaselän lihakset – siis aamuin illoin lisätreeniä poikittaiselle vatsalihakselle, salilla polvet maahan punnerruksia ja lankkuja tehdessä ja vatsaa sisään aina kun voi ja muistaa. Ja muutama lisäkäynti, jotten lusmuilisi. Miten tässä näin kävi? Menin olevinaan rentouttavaan hierontaan ja sain hirveän listan kotiläksyjä!

Selän möyhennys sai aikaan ihanan rennon olon ja pehmensi lihasten lisäksi pään. Toikkaroin hierojalta suoraan kaupungille ja näin auton, joka hinasi mammuttia. Kai kunnon rentoutuminen voi aiheuttaa näköharhojakin.