3 – Kiekurainen kalkkuna

Jos jouluruokahammasta kolottaa jo, mutta et ihan vielä haluaisi vetää övereitä, niin tässä mainio pikkuisen jouluisen aterian resepti. Ohjeessa yhdistyy suomalaisen ja jenkkiläisen joulupöydän proteiinit – kalkkuna ja possu.

Tarvitset: 2 porkkanaa, 4 perunaa, salaattia, appelsiini, 2 dl kuohukermaa, cocktail-tikkuja, rosmariinin oksa, 480 g kalkkunan filettä, dijon-sinappia, luumusosetta, yhtä monta siivua pekonia kuin mitä kalkkunan fileitä on. Lisäksi: Öljyä, suolaa, mustaa pippuria myllystä, balsamiviinietikkaa.

Pilko porkkanat paloiksi ja perunat veneiksi. Silppua rosmariini. Lorauta öljyä päälle ja rouhi pippurit ja suolat. Juurekset kannattaa heittää jo tässä vaiheessa kiertoilmauuniin, 185 asteeseen.

Nuiji kalkkunafileet ohuiksi – vaikka käyttäisit ohutleikkeitä. Levitä kalkkunan päälle luumusosetta ja hunnuta pekonisiivu dijon-sinapilla. Aseta kalkkuna pekonin päälle ja kääri rullalle. Tuikkaa pari hammastikkua rullan läpi. Paista rullat kuumalla pannulla pari-kolme minuuttia puoleltaan niin, että pinta ruskistuu ja pekoni rapsakoituu.

Asettele rullat voideltuun uunivuokaan, rouhi pippuria, kaada kerma päälle (minulta meni vahingossa koko 3,3 desiä), lisää suolaa ja sotke kerman joukkoon noin ruokalusikallinen balsamicoa. Laita uuniin juuresten seuraksi. Anna paistua reilu puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti, siis revi salaatin lehdet ja pilko appelsiini. Lorauta öljyä ja balsamicoa päälle.

Mies on kokannut tätä joskus. Koitin muistella makua ja sävelsin reseptin makumuistikuvani pohjalta. En tiedä, onko resepti alunperin jostain lehdestä tai blogista, enkä muista kokattiinko tätä ensimmäistä kertaa meillä edes joulunaikaan, mutta minusta tämä on mainio joulunodotusruoka.