4 – Viidakkokorut

Viime Putous-kausi herätti pedon sisälläni. Sen peto pukeutuu leopardikuosiin ja on niin nätti ja ja… Eli sisäinen Leena Hefnerini on pitänyt minua otteessaan, ja jollain sairaalla tavalla överit eläinkuosit ovat minusta nykyisin ihan jees. Joten tässäpä ohje eläinkuosisiin koruihin.
Tarvitset: Decoupage-lakkaa, kuvansiirtoainetta, metalliprikkoja, laserprinttejä tai valokopioita eläinkuoseista, sivellin sekä ketjua ja/tai nahkanyöriä. Lisäksi: Sakset ja vesiastia.
Leikkaa printit pieniksi paloiksi. Sivele kuvansiirtoainetta printtien päälle noin millin paksuudelta ja lätkäise prikka kuvansiirtoaineen päälle. Painele ja nytkytä prikkaa kevyesti, jotta kuvansiirtoaine tarrautuu metalliin ja mahdolliset ilmakuplat rikkoutuvat. Anna kuivaa yön yli.
Printtien pitää siis ehdottomasti olla joko lasertulosteita tai valokopioita, mustesuihkutulosteet eivät sovellu. Jos sinulla on kotona printteri, mutta et tiedä, onko se mustesuihku vaiko laser, niin silloin et todennäköisesti ole kovin it-orientoitunut ja olet vaan ostanut edullisen printterin, jolloin se mitä todennäköisimmin on mustesuihku. Eli kannattaa vaikka mieluummin sosialisoida työpaikan kopiokonetta muutaman tulosteen verran.
Kun seuraava aamu koittaa, on aika vesileikkien. Laske reilun kädenlämpöistä vettä astiaan. Dippaa prikka ja paperi vesiastiaan ja ala hiertää paperia varovasti. Jatka kunnes paperi on hiertynyt prikan pinnasta lähes kokonaan.
Nihrusta viimeiset paperihiutaleet pois prikan pinnasta veden alla. Tässä kohtaa tatsi saa jo olla todella herkkä, muuten kuvakin irtoaa prikan pinnasta.
Kuivaa prikka, levitä taas kuvansiirtoainetta printille ja lätkäise prikan toinen puoli kuvansiirtoaineelle. Anna kuivua iltaan saakka ja nihrusta paperi pois veden avulla. Mikäli prikan reunuksille jää hetaleita kuvansiirtoaineesta, voit leikata ne saksilla prikan reunan mukaan.
Levitä decoupage-lakkaa prikan pinnalle, pari kerrosta molemmille puolille. Anna kerrosten kuivua noin 20 minuuttia ennen seuraavan lakkakerroksen levittämistä.
Decoupagen voi korvata huonekalulakalla (esim. Tikkurilan Kalustekiva) tai läpinäkyvällä kynsilakalla, jos decoupage tuntuu liian hintavalta investoinnilta (decoupage-ohjeita on kyllä tulossa lisääkin lähipäivinä).
Sujauta ketju prikan läpi.
Ja ei muuta kuin baanalle, Barbara!