2 – Joulukortit Stockan kuvastosta

Maailmassa on yksi periaate, josta minun olisi hirveän vaikea antaa periksi: haluan tehdä joulukortit itse. Hyvässä joulukortissa yhdistyy uniikkius ja sarjatuotanto. Ensimmäisenä adventtina joulukalenterin luukusta kuuluu tulla kynttilä, joten siinä teemaa tälle päivälle.

Tarvitset: Vanhoja sisustus- tai mainoslehtiä, ohutta kaksipuolista teippiä, pahvia tai valmiita korttipohjia, nättiä paperia ja Dymo-kirjoittimen. Lisäksi: sakset ja paperiliimaa mikäli et käytä kaksipuolista teippiä.

Leikkaa lehdistä kaikki kynttilän kuvat. Voit leikata myös muita jouluisia kuvia. Jättäisin ehkä alusvaatekuvat leikkaamatta, vaikka niitäkin joululahjavinkkeinä kovasti mainostetaan. Leikkaa nätistä paperista tausta kynttilälle. Teippaa kynttilän kuva nätille paperille ja tämä setti edelleen korttipohjalle. Niksuttele Dymolla jokin jouluinen tervehdys, jos koet sen tarpeelliseksi.

Mikäli kynttilän kuvat loppuvat lehdistä kesken, myös muut kuvat käyvät. Kehnompikin kuva menee, jos saat rakennettua tervehdystekstillä aasinsillan kuvan ja joulun välille. Ja ainahan voi leikellä mitä tahansa kuvia ja tehdä niistä jouluisia liimaamalla tonttuhatun kuvan päälle.