Töölön tähti

Kaikkihan Afrikan tähden tietää, mutta harva on pelannut Töölön tähteä.

Peli ja säännöt muistuttavat Afrikan tähteä, mutta pelilautana on Töölön kartta ja käännettävät kiekot täynnä jännitystä – tyhjiä kiekkoja ei tässä pelissä ole laisinkaan. Tässä pelissä keltainen topaasi ei ollut kova kivi vaan ihanan pehmeä voipulla, ja rubiinin löytyminen johti rubiininpunaisiin kynsiin. Rosvo vei kyllä kaikki rahat, mutta lauloi serenadin vastalahjaksi.

Oikeassa Afrikan tähdessähän on paikka nimeltä Kultarannikko. Töölön tähdessä Kultarannikon virkaa toimitti Paja 31, jossa saimme kokeilla kiven istutusta hopeasormukseen.

Ennen illan huipennusta lätkästä paljastui hevosenkenkä – ja samanmuotoiset canapet. Ja kun Töölön tähti vihdoin löytyi, sitä ei ollut kiire kiikuttaa takaisin lähtöruutuun, vaan siitä nautiskeltiin pitkän kaavan mukaan.