Esoteerisia tonttu-unia

Kesän kenties viimeinen pyöräretki suuntautui Sipoon Gumbostrandiin ja Lemminkäisen temppelille. Lemminkäisen temppeli on jylhä kiviröykkiö, jossa Ior Bockin mukaan sijaitsee tuhat vuotta salassa ollut Lemminkäisen aarre. 80-luvulla Bock sai puhuttua rakennusfirma Lemminkäisen mukaan temppelinkaivausoperaatioon, mikä minusta on ihan hyvä suoritus. Levoton partaheppu – pörssiyritys: 1-0.

IMG_7229

Bockin jutuissa vilisee Kalevalaa, pukkeja ja ties mitä vitsauksia. Jutuista on riittänyt hupia koko kesäksi. Kalevalaisista salaliittoteorioista inspiroituneena duunasin parit tonttupainatukset. Ei liene sattumaa, että kun sanan ”tonttukalevala” kirjaimet järjestää uudestaan, on tulos esoteeris-apokalyptinen: ”unet, vallat, kato”.

No mutta lööperit sikseen, jos syyskuussa riittää vielä kelejä, niin suosittelen pyöräretkeä Gumbostrandiin.