Muuttolaatikkoleikin tilinpäätös

Muuttofirmoilla on muuttolaatikoiden vuokraukseen nyrkkisääntö: normaali talous tarvitsee 1 muuttolaatikon kutakin asuinneliötä kohden. Päätimme vuokrata tuon laskukaavan perusteella 70 laatikkoa muuttoomme, ja jännäsimme, riittäisivätkö ne. Ja nehän riittivät juuri ja juuri! Kaikki irtain tavara sujahti vuokralaatikoihin eikä yhtään laatikkoa jäänyt yli – eikä toisaalta vajaaksikaan. Matot, petauspatjat, isot valaisimet ynnä muut kookkaammat jutu pakattiin joko jätesäkkeihin tai muuten vaan muoviin, mutta kaikki irtain jääkaappiruokia ja pakasteita lukuun ottamatta meni niihin 70 laatikkoon. Eli meillä on siis normaali määrä tavaraa, halleluja!

Miten tähän on tultu? Viime vuoden muuttolaatikkoleikissä vähensin 11 laatikollista. Tokihan tavaraa on tullut sen jälkeen vähän lisääkin, mutta keväällä mulla oli kirpparipöytä, joka vajutti jonkin verran tavaravarantoja, joten ennen tätä kierrosta muutos oli varmaan aika lailla plusmiinus nolla. Tämän kierroksen viimeisin blogiraportti raksutti 13 laatikossa. Tuon raportin jälkeen, ennen muuttoa vähennettiin vielä laatikollinen talvivaatteita ja toinen keittiötarvikkeita kiertoon. Muuttoa varten pakatessa ihan rehellisesti roskiin ja paperikeräykseen lensi noin 5 laatikollista tavaraa.

poismuutonjalkeen

Muuton jälkeen uudessa kämpässä olen myynyt Facebookin kirppariryhmissä vielä yhden laatikollisen keittiötavaraa: keittiöpyyhkeitä, induktioliedelle sopimattomia kattiloita, jälkkärikulhoja ja yksinäisiä laseja, uuteen tiskikoneeseen sopimattomia haarukoita ja orpoja lautasia.

Yhteensä muuttolaatikkoleikin saldoksi tuli siis yli 30 laatikollista. Härregyyd!

Tällä hetkellä valtaosa vaatteista ja harrastusvälineistä on vain sullottu kaappeihin, ja kunhan ne järjestäytyvät lopullisille paikoillensa, löytyy siinä yhteydessä varmaan vielä jotain vähennettävää. Mutta kuitattakoon tämä kierros muuttolaatikkoleikkiä nyt tehdyksi. Fiilis on yhtä aikaa kevyt (vapauttavaa päästä eroon turhasta), määrätietoinen (vieläkin voi karsia) ja totta puhuen hieman myös ällöttävä ja häpeällinen (hyi hemmetti mikä hamsterin ähky!).

Kyllä tässä on kyse pahimman luokan elintasosairaudesta.