Kootut selitykset

”Ku tää on niin hauska”

Juttelin työpaikan ruokajonossa duunikaverini Jaken kanssa, joka kertoi saaneensa inspiraation karsimiseen muuttolaatikkoleikistä. Vähänkö siistiä! Useampi muovikassillinen oli jo kuulemma lähtenyt, ja sama meininki jatkuisi nyt viikonloppuna. Vaihdoimme muutamat puhinat siitä, mitä kaikkea skeidaa sitä tuleekaan säästettyä. Selitysten top 5 on varmaankin jotakuinkin tässä:

  • ”Tää pitäis korjata.”
  • ”Tää on niin hauska/kätevä/hyvä/ihana.”
  • ”Mä käytän tätä mökillä.”
  • ”Tästähän saa tehtyä vaikka mitä.”
  • ”Tää on just hyvä sit kun…”

Luin Laura Honkasalon blogista oivallisen ajatuksen: että ihminen hommaa ja säilyttää aika helposti tavaraa unelmaelämäänsä varten. ”Unelmissani olen nopsa ja taitava neuloja. Sen vuoksi olen ostanut ihania lankoja kaapin täydeltä.” Voin allekirjoittaa.

Tällainen kässäportfolio eli blogi on itse asiassa aika hyvä totuuden torvi. Rullasin läpi blogini tägin neulonta. Valtaosa neulomuksistani ovat olleet supersimppeleitä aina-oikein neulottuja pikkuprojekteja, joihin tuskin kuluu yhtäkään kokonaista lankakerää. Että se siitä nopskasta, taitavasta ja pitkäjänteisestä neulojasta. Haiskahtaa siis vahvasti siltä, että tällä unelmien nopskalla ja taitavalla neulojalla on vieläkin varaa keventää langoista.

Laatikko nro 10: kirjoja, vaatteita, astioita ja lankoja.
Laatikko nro 11: kirjoja, vaatteita, huovutusvillaa ja pyyhkeitä.