Tavaran loppusijoituspaikka
Kirpparivuoro alkaa huomenna. Kirpparipöytä on eittämättä se tuutti, jonka avulla aion päästä eroon suurimmasta tarvaravolyymista. Mutta kaikki kama ei kelpaa kirpulle tai sitten kirppari ei vain ole optimaalisin tapa päästä eroon tietynlaisesta tavarasta. Seuraavassa listaa muuttolaatikoiden 3-7 loppusijoituspaikoista:
Hyväkuntoiset laukut ja kengät liikkuvat Huuto.netissä, ja siellä niistä saa paremman hinnan kuin itsepalvelukirpputorilla. Tällä kertaa laitoin Huuto.netiin vain yhden nahkaisen olkalaukun, mutta sain siitä hintaa useamman kympin. Huuto.netissä on tietty aina valokuvauksen, odottelun ja postittamisen vaiva, mutta dollarinkuvat silmissä sitä voi tehdä vähän vaativampiakin operaatioita.
Elektroniikkaromua voi viedä Verkkokauppa.comin 3. kerroksen palautus- ja huoltopisteeseen. Koko kauppa on kyllä mielestäni tosi ahdistava ostoshelvetti eikä fiilistä paranna ulkopuolella notkuvat risteilyördääjät, mutta julkisilla liikkuvalle tämä on näppärin yleinen elektroniikkaromun vastaanottopiste. Ja Verkkokauppa siis ottaa vastaan mistä tahansa ostettua elektroniikkaromua. Meiltä Jätkäsaareen lähti kaksi kassillista piuhoja, rikkinäisiä modeemeja, vanhan tietokoneen sisukset ja pari hajonnutta hiirtä.
Vanhentuneet lääkkeet kuuluvat apteekkiin, ei normiroskikseen eikä vessanpönttöön. Yliaikaisia migreenilääkkeitä, happamia silmätippoja ynnä muita vintage-rohtoja kertyi pienen pussukallisen verran.
Lumppu, siis huonokuntoinen kangasjäte tuottaa päänvaivaa. Kierrätyskelpoisista vaatteista pääsee helposti eroon, mutta lumppu on paha rasti. Lumppu kuuluisi periaatteessa energiajätteeseen, mutta meidän taloyhtiössämme sitä ei kerätä. Eikä sitä voi naapuritalonkaan roskikseen nakata. Ehdin jo heittää muovikassillisen hikisiä, rikkinäisiä ja kellastuneita paitoja sekajätteeseen, ennen kuin luin, että H&M vastaanottaa mistä tahansa ostettuja rättejä. Kuulemma varsinkin miesten vaatteista on pulaa pakolaisten vastaanottokeskuksissa ja asunnottomien yöpaikoissa.
Maalipurkin jämät (ongelmajäte), hyllynrotisko, rikkinäiset kukkaruukut ja rempasta yli jääneet rakennusmatskut kelpaavat Sorttiasemalle. Tarkoituksena oli viedä myös jättimäiset kasari-kajarit, vahvistin ja levysoitin, mutta naapuri söi ne kuormasta. Sortille voi viedä melkein mitä vain, kunhan vain on auto. Appiukon ja peräkärryn kanssa tämäkin homma saatiin hoidettua. Takkar o pokkar. Ongelmajätettä kuulemma vastaanottaisi jotkin huoltoasematkin.
Elektroniikkaromua voi viedä myös esim. Giganttiin. Sama homma, kaikenlainen elektroniikkaromu kelpaa. Ihan varma en ole, onko jokaisessa liikkeessä keräyspiste, mutta ainakin pariin eri liikkeeseen olen romua vienyt.
Makuasia sitten, minne on julkisilla kätevintä mennä.
Kiitos vinkistä, hyvä tietää!
Elektroniikkaa (pientä) ja kodinkoneita voi myös viedä prismoihin ja ylipäätään kaikkiin paikkoihin, josta sellaisia voi ostaa. Isommista koneista otetaan maksua, paitsi jos ostaa tilalle uutta.
Katsoin myös niitä vaarallisten aineiden palautuspaikkoja (maalit jne.) ja niistä löytyy, pääkaupunkiseudun osalta ainakin, lista huoltsikoista, joihin voi viedä, jolloin aukioloajat on ehkä hiukan helpommat kuin noilla sorttiasemilla. Vaarallisten aineiden vieminen kotitalousmäärissä on myös ilmaista noille huoltsikoille.