Japani: ennen reissua

Kasasin tähän postaukseen asioita, jotka täytyy muistaa hoitaa ennen Japaniin matkustamista.

 

Lennot

Finnair lentää suoraan Tokioon, ja tarjouksiakin näyttää olevan tämän tästä. Meillä Finskin lento lähti Suomesta viideltä iltapäivällä ja saapui Tokioon paikallista aikaa puoli ysi aamulla. Täysi päivä siis edessä kohteessa, vaikkakin reissusta rähjääntyneenä. Lento kestää reilut 9 tuntia.

Keksin muuten ostaa juoksijan kompressiosäärystimet lentosukiksi – paljon paremmat kuin normibulkkilentosukat, pysyy ainakin meikäläisen pylväissä huomattavasti paremmin ruttaantumatta.

 

Hotellivaraukset

Unohda Booking.com ja Hotels.com – tee Japanin hotellivaraukset Japanican.com-palvelussa. Japanicanissa on tarjolla paljon laajempi valikoima esimerkiksi ryokan-majataloja kuin kansainvälisissä buukkausjärjestelmissä. Lisäksi Japanicanin tarjoukset olivat tuntuvampia kuin kansainvälisten kilpailijoidensa: esimerkiksi jälkimmäinen Tokion-hotellimme maksoi Japanicanissa 2/3 siitä, mitä sama hotelli muissa palveluissa.

 

Junalippu

Turistit saavat ostaa Japan Railways -passin paikallisia huokeampaan hintaan. On se suolaisen hintainen siltikin, mutta kannattaa, mikäli haluat taittaa matkaa luotijunalla pariin Tokion ulkopuoliseen kaupunkiin. Japan Railways -voucher täytyy ostaa ennen reissua, Suomessa niitä myy esimerkiksi JTB-Finland. Voucher vaihdetaan lipuksi JR:n palvelupisteessä, vaikka jo Naritan lentokentällä. Jos/kun ostaa junapassin, niin kannattaa buukata Tokion hotellikin jostain Japan Railwaysin liikennöimän linjan varrelta (esim. Shinjuku, Shibuya), näin JR-passille saa eniten vastinetta rahalle. Ja tosiaan kannattaa huomioida, että Tokion raideliikennettä operoi useampi firma, JR-passi ei suinkaan käy kaikilla linjoilla.

IMG_6164

 

Valuutta

Japani on tosi käteispainotteinen maa. Kortti ei käy läheskään kaikkialla, ja ulkomaisella kortilla voi nostaa rahaa vain harvassa paikassa. Vaihda siis yenejä jo ennen lähtöä. Orientoituminen käteisen suosimiseen käy näppärästi Forexin tiskillä, sillä Forex laskuttaa ylimääräistä, mikäli ostat ulkomaan valuutan kortilla! Eli jos haluat välttyä välistävedolta, niin nosta eurot seinästä ja vaihda käteistä käteiseen. Tai vaihda rahasi jossain muualla.

 

Viisumi

Lyhytaikaisen (alle 90 päivää) Suomi-turistin ei tarvitse anoa viisumia etukäteen, maahan saapumisen yhteydessä täytettävä kaavake riittää.

 

Sähkölaitteet

Seinästä tuleva sähkö on Japanissa 100V (Suomessa 230V) ja pistoketökkelit mallia jenkit. Jos sähkölaitteessasi on merkintä 100-230V, 50/60Hz (kuten iPhonessa, iPadissa, Nokian laturissa, Canonin kamera-akkulatureissa, jne), niin pelkkä pistokeadapteri riittää. Jos tätä merkintää ei ole, tarvitset muuntajan. Ja adapterin kanssa kannattaa olla tarkkana: hotellihuoneen pistorasiat ovat tavallisia (kaksi reikää), ei maadoitettuja (kolme reikää).

 

Muumi-karkit

Otimme matkaan mukaan myös Muumi-karkkeja siltä varalta, että joudumme pulaan ja erityiseen kiitollisuudenvelkaan jollekin. Emme joutuneet käyttämään namulahjuksia, vaan mussutimme karkit heikolla hetkellä itse.

 

Mitähän unohdin?

 

Edit: Aikaeropäissäni olin kirjoittanut rahanvaihdosta Forecassa. Korjattu Forexiksi.