Surffitukka Sydämen Pohjasta

Vapun jälkeen perjantaina kello 9 astelin freesinä kampaajalle. Freesinä ihan oikeasti, tukkakin oli teekkarilakin jäljiltä jotenkin yllättävän raikas. Mulla oli aika varattuna uudelle kampaajalle tutussa kampaamossa, ja annoin hänelle vapaat kädet. Kampaaja pyöritteli minua tuolissa, katsoi edestä, takaa ja kummaltakin sivulta. Ajattelin jo, että nyt tulee tosi lyhyttä, mutta kommetti olikin ”entäs jos kasvatetaan sulle sellainen surffitytön tukka”. Vähän aikaa piti mutustella ajatusta. Vaan mikä ettei, ”kunhan ei mitään polkkatukkaa”, vastasin.

No miksi sitten antaudun tällä lailla kampaajan vietäväksi? No siksi, että minusta kampaajalla saa ja pitää olla ammattimaista visiota minun hiuksistani. Minä olen askarteleva insinööri, minun visioni ja vahvuuteni ovat ihan muualla.

Olen tosi iloinen, että olen vihdoin löytänyt hyvän kampaamon. En pelkästään kampaajaa, vaan kampaamon.

Taannoinen tilitykseni siis tepsi. Sain kirjoituksen jälkeen useita hyviä suosituksia, ja vertailin määrätietoisesti useampaa paikkaa. Kävin vertailukierroksen jälkeen jonkin aikaa Matinkylässä Salon West Hairissa Helena T:n leikeltävänä, ja olin hänen kädenjälkeensä tosi tyytyväinen. Ongelma vaan oli kampaamon sijainti: mulla ei ollut mitään muuta asiaa Matinkylään, eikä Espoon poikittaisliikenne julkisilla tehnyt kampaajakeikasta millään lailla sujuvaa. Niinpä palasin kerittäväksi ketterämpien liikenneyhteyksien päähän, siis Forumin Kukontorin Sydämen Pohjasta -liikkeeseen.

SyPossa hiukseni on leikannut milloin kukakin. Ja juuri tämä on kampaamon paras puoli: en ole riippuvainen kenenkään yhden tietyn kampaajan menemisistä ja tulemisista, vaan kaikilla liikkeessä on riittävästi taitoa ja oikeanlaista visiota, joiden varaan voin luottaa pääni. Valinnanvara kampaajista helpottaa myös ajanvarausta. Muita kampaamokäyntiä sujuvoittavia seikkoja ovat nettiajanvarausjärjestelmä ja joustavat ilta- ja viikonloppuaukiolot.

hair

Tämä ei ole tältä käynniltä, mutta hyvä ennen ja jälkeen -esimerkki SyPon tyyppien tai(d)oista

Rautaisen kampaamoammattitaidon lisäksi SyPossa saa myös välitöntä ja välittävää asiakaspalvelua. Jengi kouluttautuu jatkuvasti. He eivät ole kiihkouskovaisesti minkään koulukunnan edustajia, vaan osaavat soveltaa. Kollegat antavat vinkkejä toisilleen ja osallistuvat joukolla oikean hiusvärisävyn ideointiin. Hyvä fiilis tarttuu myös asiakkaisiin, jotka antavat toisten asiakkaiden lopputuloksesta positiivista palautetta. Ja jos sattuu unohtamaan pankkikorttinsa kortinlukijaan, se noukitaan talteen, soitetaan perään ja säilytetään jemmassa seuraavaan päivään ilman, että korttia tarvitsee kuolettaa. Jos jotain parannettavaa täytyisi kaivaa, niin ehkäpä nettisivut ovat hieman sekavat minun makuuni. Mutta oikeesti, meitsi tykkää.

Saas nyt sit nähdä kuin käy, kestääkö hermoni hiusten kasvattamista. Olen ollut koko aikuisikäni lyhyttukkainen. ”Nyt vaan hoidat sitä hyvin ja tulet uudestaan kolmen kuukauden kuluttua”, kampaaja sanoi. Että jos päässäni näyttäisi olevan joku epämääräinen karvareuhka, niin se on vaan tää surffaritukkaprojekti. Ja olen siis siinä uskossa, että sovimme huolettomasta ja sporttisesta lainelautailijan letistä – emmekä lätköttävästä nettisurffarin kuontalosta.