Suomuiset lapaset

IMG_5479

Joululahjaurakan jälkeen päätin neuloa jotain helppoa itselleni. Lapasistahan mulla oli huutava pula, joten tarve oli sillä selvä. Neulekorin liepeillä oli pyörinyt jo pidemmän aikaa kerällä kauniinnäköinen liilansävyinen lanka, joka kuitenkin neulottuna näytti juuri niin pätkärääkätyltä kuin vain kirjavasävyinen lanka voi näyttää. Olin nähnyt jossain blogissa (en enää muista missä) räjähtänyttä helmineuletta, jonka avulla pätkävärjätty lankakin saatiin näyttämään rauhalliselta.

Neule oli itse asiassa paljon simppelimpi kuin lopputulos antaa ymmärtää: Joka toinen kerros neulotaan yksivärisellä langalla, joka toinen pätkävärjätyllä. Yksiväriset kerrokset posotetaan aina oikein, pätkärääkätyillä kerroksilla nykerretään helmineuletta. Puikot saa olla vähän alakanttiin mitoitetut langan paksuuteen nähden, sillä tiiviimpänä neulepinnasta tulee kauniimpi, jotenkin suomuisempi.

Screen Shot 2014-02-15 at 08.28.50

Joulun junamatkat ja uuden vuoden korvilla DVD:ltä ahmittu Mad Menin 6. tuotantokausi edistivät projektia joutuisasti. Vaan sitten tyssäsi. Tykkään nääs neuloa telkkaria katsoessani, ja alkuvuoden TV-tarjonta on ollut laihanlaista. Jäämeri 30 päivässä on kuitenkin edistänyt neuleprojektiani aina keskiviikkoisin kolmen vartin verran, joten vihdoin tällä viikolla sain vietyä projektin maaliin. Ja vielä on talveakin (tai ainakin lapassesonkia) jäljellä!

IMG_5481