Hito hyvä pasta karponaara

Miehä oo kotosi Joutsenost, siit iha Imatrannaapurist.  Tai siis nykysihä Joutsenokii on Lapeskii, mut enivei, sillo ko mie asui viel siel, ni enemmähä mie aikaa vieti Kulmil ku Tsenos, ko meikäläiset asu iha siin kunnaraja tuntumas.

Viimise parivviiko aikan tosi moni tääl Hesas onkii hyöyntäny miu Imatra-asiantuntemust ja kysyny miu mielipiettä siit Putoukse Antskust – siis et onks hää miust aito. No miehä en siis sillee tunne hänt henkilökohtasest, mut sillee et naamalt tiijän. Myö ollaa melko samaikäsii, et varmast ollaa samoil pik pändeil pyöritty kesäkadul, samois IiPeeVee peleis Kytösalme Rikuu kuolattu, ja samas jonos Onnareihi jonotettu. Sevver mitä mie häntä tiiän, ni miust hää vaikuttaa tosi aijjolta ihmiseltä. Sitä mie en kyl ymmärrä, et mite se Anstku sen Maiku kaa pyörii. Maikkuha oli jo sillo aikoi sit Vuokse Vahi pahin vosu. Emmietiiä. Mut kyl jos Antsku putois, ni kyl miekii romahtaisi.

No, mut hää o hää ja mie oommie.

Miul oli tänää semmone tilanne, et mei ukko oli iltalöösis, ja mie siin itekseni pyörin koton ja mietin, et jaksanks mie ruveta itelleni vaa vääntämää ruokaa. Sit mie mietin, et ku siit pasta karponaarast on nii paljo ollu puhetta, ni jos mie kokeilisi tehä sitä. Miul oli viel pakastees iha hitoksee syksyl Ukoskast kerättyi kanttarellei, ni mie heitin niit siihe sekaa.

IMG_5412

Miust o tullu vähä hienoperse tääl Hesas, ni mie tei tän kikhernepastast. Vähä oli kumine suutuntuma, mut hito hyvä makune.

Täs ois nyt miu pasta karponaaraa kanttarelleil yhelle:

70 krammaa pastaa
70 krammaa pekonii
1 pien sipuli
vähä kanttarellei pakkasest
1 kanammuna
vähä kermaa
1 desi raastettuu parmesaanii
vähä pippurii
voita paistamisee

Pistä kattilalline vettä kiehuu. Pilko sil aikaa sipuli ja pekoni. Kuumenna paistinpannu ja paista pekoni. Sit ko pekoni o apaut valmis, ni pienennä lämpöö ja heitä sipulit ja kanttarellit sekaa. Täs kohtaa vesi varmaa kiehuu, ni pistä sinne suolaa ja pastat. Siin ku hyö kiehuu ja toiset tirisee pannul, ni riko kanammuna johokii toisee astiaa ja vispaa siihe kermaa joukkoo. Rouhi pippurii. Raasta parmesaani ja sotke munie kaa. Sit voit kaataa veen pois sikälis ko pasta o pueno. Sit siu kannattaa lisätä se pasta kans siihe pannulle, sekottaa, lisätä se muna-kerma-juusto ja suit sait vaa sotkee siin pannul. Sit vaa kippaat lautaselle ja a vot – se o hänes!

Tän ko syö vaik yhe siduka kaa, ni sit ei muuta tarvii illal enää tehäkkää ko sohvalle vaa potslojo.