30 min kahvakuula

Kahvakuulaaja(?)-patsas kesällä Reykjavikin keskustassa 

Kovaa vauhtia marraskuun loppupuolta mennään, ja vasta nyt ehdin ekaa kertaa tässä kuussa kahvakuulaan. Olen aiemmin käynyt Esportin 50 minuutin normikahviksissa, mutta tänään 30 minuutin Kettlebell Express sopi paremmin aikatauluhin. Olen aiemmin ajatellut, etten viitsi 30 minuutin vuoksi vaivautua, mutta kyllä tässä puolituntisessa oli ihan riittävästi haastetta. Ja vielä kun yhdisti salikeikan kauppareissuun, niin kyllähän tässä ihan kivasti tulee liikuntaa tällekin päivälle.

Kettlebell Expressissä vedettiin ensin nopeat lämmittelyt, ja sitten ryykästiin tositoimiin: 4 melko lailla kokovartaloliikettä aika isoilla kuulilla (puolet liikkeistä tehtiin itse asiassa 2 kuulalla). Jokaista liikettä tehtiin 4 x 45 sekunnin sarjat, ja 15 sekkaa taukoa sarjan välissä ja minuutin tauko aina vanhan ja uuden liikkeen välissä. Löysin Expressistä uuden hapotusliikkeen nro 1: Etuheilautus, jossa mennään kyykkyyn silloin kun kuula on ylhäällä. Yhden käden tempaisut ovat mukavia, samoin kahden kuulan maastaveto, jossa hypätään vielä kuulien varaan ojentajapunnerrukseen. Loppuun tehtiin vielä yksi pidempi sarja palauttavia liikkeitä ja dynaamisia venytyksiä.

Kahvakuula 30 min
8 kg ja 12 kg painoilla

Kävely 3 x 20 minuuttia
Kotoa salille, salilta kauppaan ja kaupasta kotiin

Tiukkaa settiä!