Voimaa!

Viikon toinen uusi lajikokeilu, ja vasta keskiviikossa mennään! Suuntasimme tänään duunikaverini kanssa työpaikan kellariin, ohjelmassa kello viiden sali ja taremmin ottaen voimanosto. Tämä kollegani on silkkaa terästä ja harjoittanut voimanostoa enemmänkin: mimmi nostaa penkistä 80 kg. Olin siis hyvässä seurassa.

Lämmittelyjen ryydittämänä aloitimme urakkamme kyykyistä. Haimme tuntumaa ensin pelkällä tangolla, sitten lisäsimme painoja pari kertaa ennen kuin sopivan kutkuttava taso löytyi. En kyllä muista paljonko sitä rautaa tangossa oli. Minä tein 5 x 5 sarjan (5. toisto oli aina aika tiukilla), kollegani veteli menemään 5 x 12. En ihan päässyt riittävän syvälle kyykkyyn, eli reidet eivät olleet lattian kanssa linjassa, mutta kyllä se silti tuntui. Ja hikkee pukkas.

Seuraavana vuorossa oli penkki, siinäkin aloitimme ilman painoja, ja lisäsimme sitten lättyjä tankoon – miten en muista tätäkään – ehkä 10 kg verran. Penkki oli tiukka. Vaikeinta oli liikerata: ylhäällä käteni hapuilivat ihan liikaa pään suunnassa ja alhaalla liikaa olkapäiden huudeilla, kun olisi pitänyt tuoda tanko alhaalla rintsikoiden alareunaan, ja nostaa se siitä suoraan yläpuolelle. Vaikhiaa.

Vikana vuorossa se, mitä olin odottanut eniten: maastaveto. Päädyimme tyrkkäämään 10 kg kiekot kumpaankin päähän tankoa ja veivasimme sillä. Homma helpottui, kun sain vinkiksi katsoa itseäni peilistä silmiin, silloin asento pysyi paremmin kurissa. Siltikin vaikeinta oli muistaa hengittää ja ryhdistää asento lopuksi. Siis ryhti ja hengitys – ihan kuin olisin taistellut näiden asioiden kanssa siellä pilateksessa ja ihan normaalisti istuessanikin.

Loppuun sain vielä kuumia vinkkejä leuan vedon harjoitteluun, kuinka oikeaa tatsia voi hakea matalalta ”puolimakaavasta” asennosta ja tangossa roikkuen kuminauhan avulla.

Kiitos!

Voimanosto 1 h 10 min
Vähän piti välillä päästellä ähkimisen ääniäkin