Tasoittava flavonoidishotti

Eilen ei jumpattu vaan juhlittiin vanhojen kaverien kanssa. Tai itse asiassa kävin kyllä bänditreeneissä ennen lukiokaverien kokoontumisajoja – HeiaHeiahan laskee laulamisenkin urheiluksi. Ei sillä, kyllä laulamisessakin tulee hiki ja tarvitaann vatsalihaksia. Korkeissa kohdissa joutuu usein oikein noudattamaan Timo Silakan oppeja.

Mutta enisveis, hauskaa oli koko eilisilta. Illan mittaan nautitun punaviinin jäljiltä olo oli tänäaamuna vähän hontelo. Se on jännä, miten kroppa ei kestä suurempia määriä niitä punaviinin flavonoideja kerralla, vaan uni heikkenee ja rupeaa janottamaan ja ties mitä. Tai siis oletan, että vetämätön olo johtuu niistä flavonoideista.

Päätin siis tänäaamuna ottaa pienet tasoittavat flavonoidiryypyt. Ei mitään lonkeroa tai mimosaa, ei, vaan oikeasti flavonoideja: lehtikaalismoothieta.

Edellisen lehtikaalikirjoitukseni jälkeen nääs entinen Ameriikan-kollegani Kati oli vankasti sitä mieltä, että minun pitäisi antaa lekalle, LEhtiKAalille, vielä uusi mahdollisuus. Amerikan mantereella lehtikaali (sikäläisittäin kale) on kuulemma todellisen superfoodin asemassa. No, eihän siinä auttanut Suomi-tytön muuta kuin ruveta riipimään lehtikaalin lehtiä astiaan. Ja sekaan avokadoa, banaania, basilikaa, limeä sekä ”lisää vain rommi” -tyyppistä pina colada -hedelmäcocktailia. Ja sitten sauvasekottimella surrur.

Ja ihan ookootahan siitä tuli, ainakin parempaa kuin ne sipsit. Ennen kaikkea helpompaa syödä kuin varisevat sipsit. Jotkuthan ovat ihan hurahtaneita näihin smoothieihin, surauttelevat niitä joka aamu aamiaiseksi. Minä olen tässä suhteessa enempi vanhan liiton naisia: smoothiet ovat ihan kivoja väli- tai iltapaloja silloin tällöin, mutta kyllä minusta vaan suutuntuma ja puruvastuskin ovat ruuassa aika kivoja juttuja.

Tässä vielä tarkempi resepti Hulk-juomaan:

3 reilua lehtikaalin lehteä
puolikas avokado
puolikas banaani
5 basilikan lehteä
1 limen mehu
noin puolet pina colada -hedelmäpurkista mehuineen (varmaan pari ananasrengasta ja loraus kookosmaitoa ajaisi saman asian)
1,5 dl vettä
hunajaa maun mukaan

Viime päivien ”liikunnat”:

Toissapäivänä kävelyä 40 min / 3,7 km
Eilen laulamista 1,5 h
Tänään hortoilua kaupungilla pari tuntia

Huomenna taas oikeaa liikuntaa