Höyryjen päästelyä ja hikoilua

En ollut suunnitellut urheilevani tänään lainkaan. Mutta sitten ajauduin työpäivän päätteeksi tekemään itsearviointiharjoitusta omasta esimiestyöskentelystäni, ja siinä analysoinnin vilakassa pää rupesi kuumenemaan niin paljon, että oli vain pakko lähteä pikkuspurtille.

Jos lenkki viilensikin ylikuumenneita ajatuksia, niin ilmeisesti se lämpö siirtyi muualle kroppaan – tuli nimittäin ihan hirveä hiki. En tiedä oliko minulla jotenkin hikoilematonta hikeä jemmassa flunssan jäljiltä, ja nyt ne padot sitten aukesivat, vai oliko syy liiallisessa varustautumisessa. Tätä kirjoittaessa tsekkasin ulkolämpömittarin: +5 C. Eli syy oli selkeästikin liiallisessa varustautumisessa. Siispä note to self:

Kun ulkolämpötila on +2…+7 C, sopiva vaatetus on

  • Kuoritakki
  • Kauluri
  • Pitkähihainen paita
  • Talvitrikoot

Kun ulkolämpötila on -3…+2 C, niin sopiva vaatetus on edellä mainittujen lisäksi

  • Sukkikset tai pitkikset
  • Hihaton paita
  • Pipo
  • Hanskat

Juoksua 35 min / 4,7 km
Sykkeen keskiarvo 150, maksimi 168

Kyllä helpotti!