22 – Sorminuket

Lahjakortti on aivan oivallinen joululahja – oli kyseessä sitten kulttuuririento, kirja- tai urheilukaupan lahjakortti tai vaikka vapaudut vankilasta -tyyppinen kortti, jolla voi lunastaa yhdeksi illaksi lapsenvahdin. Lahjakortin syvin olemus on turhan krääsän välttäminen; niinpä lahjakortti ei vaadi lisäkseen mitään ihmeellistä. Jotain persoonallisuutta lahjakorttiin on kuitenkin kiva tuoda, esimerkiksi itse tehty kortti tai sorminukke. Tänään askarrellaanpaskarrellaan balettilippujen oheen balleriina ja leffalippujen kylkeen Groucho Marxin näköinen sorminukke.

Tarvitset: Askarteluhuopaa eri väreissä, tylliä, geelimäistä liimaa, puuvillalankaa, rihmaa ja ompeluneula. Lisäksi: Sakset.

Leikkaa huovasta nallen ja jäniksen muotoiset palat; sekä etu- että takakappale. Leikkaa muun värisistä huovista silmät, nenät ja muut naama-asusteet. Liimaa kaikki pikkusälät oikeisiin kohtiin sorminuken kasvoiksi.
Ompele etu- ja takakappale yhteen puuvillalangalla. Groucho-jänö on valmis jo näine hyvineen, mutta nalle-balleriina tarvitsee vielä tutun.
Leikkaa tyllistä noin 3 cm leveä ja 50 cm pitkä suiru. Taita suiru kahtia pituussuunnassa. Harsi rypytyslanka tyllin taitereunaan noin 1 cm mittaisilla pistoilla. Kiristä rypytyslanka nallen ympärysmitan pituiseksi ja tasaa tyllipoimut sopiville kohdille.
Ompele tylliunelma rihmalla nallen alahelmaan.

Jos lahjakortilla lunastettu kulttuurielämys osoittautuu pitkäpiimäiseksi, niin sorminukke tuo viihdykettä.