23 – Tulppaaniasetelma

Meidän suvussa hortonomiset lahjat ovat keskittyneet floristi-siskolleni. Minulla on viherpeukalo töröttänyt aina melkoisen keskellä kämmentä; kuivien risujen kasaaminen kimpuksi oli pitkään ainoa kukkia & sidontaa -osaston taidonnäyte, mihin pystyin. Tämän siskoni innoittaman tulppaaniasetelman myötä ainakin minun kukka-asetelmani singahtavat nextille levelille.

    
Tarvitset: Kimpun tulppaaneja, kuusen havuja, oasis-sienen, rautalankaa ja kulhon. Lisäksi: Lyijykynän, huonot sakset ja veitsen. 

Leikkaa veitsellä oasis-sienestä kulhoon sopiva pala. Töki lyijykynällä reiät tulppaaneille.

Katkaise tulppaanien varret noin 10 cm mittaisiksi ja riivi liiat lehdet pois. Tökkää yksi tulppaani jokaiseen sienen reikään. Kaada tässä vaiheessa kulhoon vettä. Sieni imee vettä aika paljon, joten sitä on lisättävä useaan otteeseen. On hyvä aloittaa kastelu jo tässä vaiheessa, kun veden imeytymisen ja lisäystarpeen pystyy näkemään.

Riivi havuista yksittäisiä oksia ja pujota ne tulppaanisarkojen väliin pitkälleen. Havut sujahtavat helpommin, jos ujutat niitä ”myötäkarvaan” tulppaanien väliin.

Taittele rautalangasta hengettömän näköisiä pinnejä ja tökkäise sinne tänne ankkuroimaan havuja. Lisää havuja vielä reunoille sikin sokin niin, että oasis-sieni peittyy.

Söpö! Muista kastella päivittäin.

Ja tässä vielä kuva kahden päivän päästä, kun kukat ovat jo auenneet.