14 – Herkkulusikat

Riisipuuro on herkullista mutta ihan sairaan vaikeaa keittää. Aina se kärähtää pohjaan vaikka kuinka sekottaisi, ja sitten niitä ruskeita hiutaleita leijailee kattilassa kuin rauskuja valtameressä. Jos joku näkee vaivaa keittääkseen ison satsin herkullista joulupuuroa hiljalleen ja hartaasti, niin minä voin tuoda lusikat. 
Tarvitset: Taulunkehykset, hienoa paperia, kuvansiirtoainetta, decoupage-lakkaa, lusikoita, siveltimen, herkullisia kuvia (esim. Jon Bon Jovi, Daniel Craig ja Jordan Knight) ja rautalankaa. Lisäksi: Sakset, neula, lyijykynä ja huonot sakset tai sivuleikkurit rautalangan leikkaamiseen.
Leikkaa kuvat ääriviivojaan myöten. Sivele kuvansiirtoainetta kuvien päälle.
Asettele kuvat lusikan kuperalle puolelle. Varo, ettei kuva jää ryttyyn ja ettei kuvan ja metallin väliin jää ilmakuplia. Pyyhi lusikan pinnalle tursuvat kuvansiirtoaineet pois kostealla rätillä. Anna kuivua yön yli.
Hierrä kopiopaperi pois veden avulla. Kuivaa lusikat talouspaperilla. Sivele kaksi ohutta kerrosta decoupagea kuvien päälle koko lusikan pesän alalta. Anna kuivua 20 minuuttia kerrosten välillä.
Asettele lusikat sopiviin kohtiin hienon paperin päälle paspartuun avulla. Pienikuvioinen paperi on ystävä, se auttaa lusioiden kohdistamisessa.
Tee hienoon paperiin pienet merkit rautalangan reikiä varten. Rei’itä paperi nuppineulan avulla. Jäljennä reiän paikat myös taulun taustapahviin ja survo nuppineula läpi.

Kiinnitä lusikat taustaan rautalangalla.

Kieputa rautalangan päät toisiinsa kiinni ja asettele siivosti taulun takapuolelle. Päällystä teipillä, jos et halua rautalankojen hilluvan vapaana.

Nauti. Puurosta.

Herkkulusikat ovat tietysti mitä mainioin puurojuhlavieminen. Lisäksi voisin kuvitella antavani näitä vaikkapa urheilukilpailuiden palkintona, kuten kaveriporukassa juostun maratonin tai Finlandia-hiihdon päätteeksi. Jollain toisella kuva-aiheella ideasta saisi jalostettua myös persoonallisen kummilusikan.