9 – Liitutaulu

Nyt viimeistään on aika kirjoittaa joulupukille. Toiveiden kirjaaminen paperille voi olla turhaa puuhaa, sillä paperi vettyy helposti tontun nutun taskussa. Kivitaulut taas ovat melko vahvasti last season, suorastaan Mooseksen aikainen kanava. Mutta on toki jotain siltä väliltäkin: liitutaulu. Näppäränkokoinen liitutaulu siirtyy helposti joulun alla ikkunalaudalle tai kuistille tonttujen tutkittavaksi – muun osan vuodesta se palvelee ihan normaalina liitutauluna.

Tarvitset: Ikean Ribba-taulunkehyksiä, liitutaulumaalia, pensselin ja erilaisia nauhoja koristeeksi. Lisäksi: Ihan pieni pala mustaa softista tai pahvia, sakset, lankaa ja neula.

Pura kehyksistä taustalevy, lasi, paspartuu ja esimerkkikuva. Laita kiinnitysmekanismit talteen.

Suosittelen nimenomaan Ikean Ribba-kehyksiä, sillä niiden taustalevy on laadukasta kovalevyä eikä pahvia. Esimerkiksi Clas Ohlsonin kehyksien taustat ovat pahvia, joka ei kestä kulutusta niin hyvin.

Maalaa taustalevy liitutaulumaalilla kahteen kertaan. Anna kuivua vuorokauden ajan kerrosten välillä.

Tilkitse Ribban puuttuva kulma softiksella tai mustalla pahvilla. Tämä ei ole mitenkään pakollista, mutta perfektionisti ei jätä mitään puolitiehen.

Asenna kiinnitysmekanismit taustalevyyn ja kiinnitä taustalevy takaisin kehyksiin. Katso, että kiinnitysmekanismi ei jää kehystä pitelevän metallihampaan alle. Pujottele rautalanka kiinnityslärpäkkeisiin. Koristele rusetilla – siis ompele rusetti kiinni tilkittyyn kulmaan peittämään kauneusvirhettä. Jos et voi peittää sitä, korosta sitä.

Rakas joulupukki, tänä vuonna olen ollut tosi kiltti. Tuo minulle poni, pliis.