8 – Eläimellinen puuhka

Minulla oli pienenä leopardikuvioisesta teddy-kankaasta tehty puuhka. Puuhka oli niin hieno, että raaskin pitää sitä ainoastaan jouluna. Vähän kyllä on sellainen hytinä, että yleinen suhtautuminen turkiksiin on muuttunut sitten 80-luvun: jotenkin tällainen puuhka vaan tuntuu aika överiltä ja mauttomalta – eikä yksin överin kuosinsa ja keinotekoisen ulkonäkönsä vuoksi.

Tarvitset: 30 cm leveän ja 150 cm pitkän kaistaleen teddyä tai muuta karvaa, napin, ommeltavat silmät ja kuminauhaa. Lisäksi: Sakset, ompelukone, silmäneula ja ompelulankaa.

Katkaise karvasuikaleen päädystä noin 40 cm mittainen pätkä. Halkaise pätkä vielä kahteen, noin 20 cm ja 10 cm leveään kappaleeseen.

Taita 110 cm x 30 cm kappale pituussuunnassa kaksinkerroin – siis pitkät sivut yhteen ja karvapuoli sisäänpäin. Isoin kappale tulee palvelemaan vartalon virkaa. Tee samoin 40 cm x 20 cm kappaleelle – tästä tulee häntä. Pyöristä sekä vartalo- että häntäkappaleen toinen pää. Leikkaa kapeimmasta suirusta 2 kappaletta kaksinkertaisia korvia.

Ompele kuminauhalenksukka kummastakin reunastaan vartalokappaleen mahapuolelle, noin 20 cm päähän pyöristetystä kärjestä. Päättele kuminauhan ompeleet karvakankaan nurjalle puolelle. Taita kappale kahtia pitkän sivun mukaan ja ompele pyöristetystä päädystä eteenpäin koko pitkän sivun matkalta. Jätä tasainen pääty omplematta. Ompele häntäkappale samalla tavalla. Käännä kummatkin kappaleet oikeinpäin, karvapuoli näkyville. Surauta korvat ja käännä nekin oikeinpäin.

Survaise häntä vartalokappaleen sisään ja polkaise ompelukoneella koko virityksen päältä. Nyt elukan saumat on suljettu. Ompele korvat, silmät ja nenä käsin naamapuolelle. Heivaa kaulan ympäri ja sujauta häntä kuminauhalenkistä läpi.

Miten tää näyttää enemmän hyeenalta kuin leopardilta?