5 – Glögimukin aluset

Mukin aluset ovat olleet to do -listallani jo pitkään. En vaan ole keksinyt, millaiset niiden pitäisi olla. Ne voisivat olla vaikka tällaiset.
Tarvitset: Erikeeperiä, decoupage-lakkaa, softista, kivoja puuvillakankaita, klinkkerilaattoja, siveltimen. Lisäksi: Sakset, maalarinteippiä. 

Leikkaa kankaasta laatan muotoisia neliöitä. Kangaspalat saavat olla suuntaansa noin 2 cm suurempia kuin laatta. Leikkaa softiksesta täsmälleen laatan kokoisia neliöitä.
Jos Eurokankaan valikoimat tympivät, niin kivoja kankaita voi metsästää vaikkapa Marimekosta tai Virkkukoukkusesta (joka muuten nykyisin päivystää myös Helsingissä, Eerikinkadulla). Softista saa ainakin Helsingissä Askarellista. Laattoja saa tietty rautakaupoista, mutta aika monella saattaa olla ylijäämälaattoja putki- tai kylppärirempan jäljiltä jossain kellarikomeron nurkissa. Esmes meillä (ja lahjoitan niitä myös tosi mieluusti muille). 

Taittele kangas siististi laatan pintaan. Teippaa taitokset nurjalle puolelle, se helpottaa kummasti. Levitä kankaalle kaksi kerrosta decoupagea, siis laatan päälle ja vähän reunoillekin. Anna kuivua levityskertojen välissä. Levitä pohjaan liimaa ja asettele softis laatan pohjaan. Käännä pohja pohjalle ja pinta pinnalle – näin softiksen liimaus asettuu luonnollisesti paikoilleen laatan painon alla.

Anna kuivua seuraavaan päivään ja keitä glögit.