Älä kokeile tätä kotona: vuohenjuustolevite

Kävipäs niin, että minun oli tarkoitus mennä nyyttäreihin. Lupasin leipoa leipää ja ajattelin tuoda jotain tahnoja mukanani, jotta leivän päällä olisi muutakin kuin ylähuulta. Leiväksi pyöräytin sämpylöitä ja punajuuri-focacciaa, jotka molemmat onnistuivat mainiosti. Jotenkin ajattelin, että vuohenjuustolevite sopisi hyvin punajuuri-focaccian kanssa. Ja vuohenjuustoa lehmänmaitoallergikkommekin voisi syödä. So far so good.

Ostin pienen pötkön vuohenjuustoa ja purkin kaurakermaa. Täräytin vuohenjuuston sauvasekoittimeen, lorautin kaurakermaa joukkoon ja annoin palaa. Tuloksena klimppinen mönjä, joka maistui kitkerältä ja vetiseltä. Ei hyvä. Itse asiassa ihan hirveä. Ei tarjoilukelpoinen.

Mitä tästä opimme:

  1. Osta aina vain sellaista isoa vuohenjuustoa joka murenee sisältä. Se ei ole kitkerää vaan ihanaa.
  2. Kaurakerman ominaisuudet eivät ole yksi yhteen oikean kerman kanssa.
  3. Älä sävellä reseptejä omasta päästä silloin, kun olet tekemässä jotain viemisiksi.