Jäähyväiset tomaateille

Elokuun pitäisi kai olla elonkorjuukuukausi. Tässä vaiheessa kesää on korkea aika tunnustaa tosiasiat: minä en tule keräämään tomaattisatoa tänä vuonna. Tomaattini ovat keskittyneet kuikuilemaan aurinkoa parvekekaiteen yli ja ne kasvavat ainoastaan pituutta. Kaksi pientä kukannuppua on tosin havaittavissa.

Vaikka hontelot kasvini eivät ehdi tuottaa tomaattia, ei se tarkoita, että hyötykasvi muuttuisi hyödyttömäksi. Annoin tomaattini adoptoitavaksi Flow Festivalin kasvi-installaatioon. Flow’n jälkeenkin kasvit ilahduttavat osana Arjen aarteita -näyttelyä. Kasvilahjoituksia otetaan vastaan vielä huomenna tiistaina Lasipalatsin aukiolla kello 10-18 ja lahjoittaneiden kesken arvotaan Flow-lippu. Kasveja ei ainakaan tänään viiden aikaan ollut mitenkään päätä huimaava määrä, joten voitonmahdollisuudet ovat suuret.