Berliini & fiilistely

Tässä kolme vinkkiä fiilistelyyn Berliinissä.

Tempelhofin lentokenttä

Vanha lentokenttä, joka ei ole enää lentokenttäkäytössä. Kenttä on nykyisin puisto, jonne ihmiset tulevat piknikille, grillaamaan, fillaroimaan, rullaluistelemaan, rullalautailemaan ja pelaamaan minigolfia. On jotenkin huikeeta, että natsien lentokentällä harrastetaan tänä päivänä kaupunkiviljelyä. Lentokenttärakennukseen olisi ollut kiva päästä sisälle (yleensä sinne kai pääseekin), mutta jo julkisivu nostatti ihon kananlihalle. Kiitoradalla oli kyllä vaan aika makeeta tallustella.

Venäläis-saksalainen sunnuntaibrunssi

Venäläis-saksalainen ravintola Pasternak Prenzlauer Bergissä tarjoili runsaimman brunssin, mitä olen kuunaan syönyt. Tarjolla oli noin 30 suolaista herkkua marinoiduista munakoisoista munakasrulliin, pikkublineistä sipulipiirakkaan ja lisäksi lohta, röstiperunaa, salaattia, mäti-kananmuna-hörsöjä ja vaikka sun mitä. Eikä siinä vielä kaikki, tarjolla oli myös tusinan verran jälkiruokia: rahkalettuja, romanovin mansikoita, tiramisua, voitaikinatikkuja, struudelia, hedelmiä ja nam nam. Brunssipöytä kustansi 12,50 henkilöltä plus juomat. Eipä tarvinnut syödä seuraavan kerran kuin vasta iltakahdeksalta.

Tietokonepelimuseo

Tietokonepelimuseo Friedrichschainissa on siitä hauska museo, että esineisiin saa koskea ja valokuvia saa ottaa. Vaikken mikään pelifriikki ole koskaan ollutkaan, niin pakko oli vähän takoa Pacmania jättikokoisella joystickillä. Ehkä suurin ylläri oli se, miten kammottavalta, kömpelöltä ja vanhanaikaiselta 2000-luvun alun pelilaite-design näyttikään! X-box ja Game cube olivat vain ihan hirveän rumia – vaikka siitä on vain ihan vähän aikaa.